Mijn serie top 10

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

ambilux 6 sm amblux 5 sm

 

Nergens tijd voor, maar ondertussen verslinden vriendlief en ik serie na serie. Matthijs (DWDD) en Umberto (RTL Late Night) moeten het dagelijks ontgelden en we hebben in geen tijden een film gekeken, maar geen welterusten zonder seriemomentje. Zo tussen 22.00 en 24.00u. is het Netflix and chillen geblazen. En omdat er geen week voorbij gaat waarin iemand me vraagt of ik nog een leuke serie weet, deel ik als officieuze serie-expert hierbij een overzicht van mijn favorieten, mijn serie top 10. Nooit meer niks te kijken.

Waargebeurd, fantasie, angstaanjagend of plat vermaak, terug in de tijd, rete-actueel, razend populair of underdog; onze favoriete series zijn behoorlijk uiteenlopend. We maken sprongen door de geschiedenis. Van de Amerikaanse spoorwegopbouw rond 1800 (Hell on Wheels), de medische ontdekkingen anno 1900 (The Knick) en corruptie tijdens de drooglegging ten tijde van de roaring twenties (Boardwalk Empire) tot de reclameperikelen uit de jaren zestig (Mad Men) en de escapades van Colombia’s grootste drugsbaron in de seventies (Pablo Escabar). We switchen tussen fantasie (Game of Thrones, The Walking Dead) realiteit (Breaking Bad, House of Cards, Homeland, Suits) en ‘real life’ guilty pleasures (Keeping up with the Kardashians, The Real Housewives of Beverly Hills). Van Saul Berenson naar Saul Goodman en van Alburquerque tot Atlantic City. Geen rode lijn of overkoepelend thema te bekennen, maar wat ze gemeen hebben, is de verslavingsfactor. De eerste aflevering kijk je nog ietwat verdwaasd af en vanaf episode twee ben je hooked. Je kent het wel..

Ik laat golden oldies Prison Break (wie weet in een volgend serie-overzicht met de comeback), Californication, Sex and the City en Friends even voor wat ze zijn. Dit is mijn top 10 van recente hitseries. Geen hele verhaallijnen, maar kort & krachtig mijn commentaar.

10House of Cards
Ik begon al eens eerder aan House of Cards, maar gaf het na twee afleveringen op. Te ingewikkeld politiek gedoe. Afgelopen mei gaven we het opnieuw een kans. Toegegeven, het was even een bittere pil. Pas aan het einde van seizoen 1 kon Kevin Spacey in de rol van Frank Underwood ons echt boeien. Nu willen we meer! Francis Underwood is een genadeloos en ambitieus politicus in Washington D.C. die zich koste wat kost omhoog werkt, gesteund door zijn al even meedogenloze vrouw Claire. Wat ervoor nodig is om het Witte Huis te bereiken…

9Ray Donavon
Speelt een serie zich in Los Angeles af, dan ben ik al half overstag. Toen mijn vriend voorstelde Ray Donavon te kijken, was het feit dat Ray’s avonturen zich in L.A. afspelen dan ook het beste argument dat hij kon geven. Ray is professionele “fixer” voor de rich en famous. Steenrijke rappers en wereldberoemde acteurs kloppen bij hem aan wanneer ze in de problemen (geld, drugs, vrouwen, moorden) zitten. Ondertussen maakt zijn vader Mickey hem het leven zuur, gaat zijn vrouw vreemd, zijn zijn kinderen ontspoord en houdt hij er verschillende minnaressen op na. Eén grote, meeslepende mess.

8Mad Men
Wat houd ik van series die terug in de tijd gaan. Met reclamemannen Don Draper & co gaan we terug naar het New York van de jaren 60. De tijd waarin de secretaresses van reclamebureau Sterling Cooper in pastelkleurige klokrokken zich langzaam omhoog werken. Don is by far de beste pitcher en sleept moeiteloos de ene na de andere grote klant binnen. Toch kampt hij privé met zijn verleden bij het leger, huwelijkscrises en overmatig drankgebruik. Mad Men telt zeven seizoenen en een tijdspanne van tien jaar. We eindigen in 1970, de ultieme hippietijd van drugs en zwierige bloemenjurken. De laatste seizoenen kabbelt Mad Men maar wat voort, maar alleen al vanwege de sprankelde outfits van de personages toch een aanrader.

7Suits
Zou ik in het algemeen niet snel warm lopen voor een advocatenserie, voor Mike Ross en Harvey Specter maak ik graag een uitzondering. Wat een heerlijke eigentijdse serie, opgenomen in hartje New York. Alles draait om de briljante Mike, die door Harvey is aangenomen als advocaat bij advocatenbureau Pearson Hardman, maar nooit de Harvard Law School heeft doorlopen. Mike is een kei in zijn vak, maar telkens opnieuw dreigt zijn geheim onthuld te worden. Verrassend en boeiend dankzij de onvoorspelbare en onuitstaanbare acties van Louis Litt.

6Homeland
Ik kende haar enkel van Romeo + Juliet, maar opeens was Claire Danes CIA-agent Carrie Mathison in het enerverende en razendactuele Homeland. Doordat ze bipolair is en medicijnen slikt, wordt ze regelmatig als krankzinnig bestempeld. Toch voelt Carrie als de beste terreurdreigingen aan weet ze als geen ander te handelen in het heetst van de strijd. De gebeurtenissen in Homeland komen soms angstwekkend veel overeen met wat er momenteel in de wereld speelt aan aanslagen en terreur. Brody’s dubbele agenda drijft elke situatie op de spits. Personage Saul Berenson, Carrie’s mentor, is een ervaren en betrouwbare rots in de branding.

5Dexter
Bloedspatpatroononderzoeker (3 x woordwaarde) Dexter Morgan werkt overdag bij de politie van Miami, maar houdt er een geheime agenda op na. Dexter is seriemoordenaar. Let wel: een sympathieke. Hij gaat alleen achter de échte criminelen aan, die soms door de mazen van de wet glippen. Dexter telt acht seizoenen. Seizoen zes en acht zijn ietwat tegenvallend, maar de overige seizoenen is het griezelen en genieten geblazen.

4Hell on Wheels
Vriendlief had al een half eerste seizoen verslonden op het moment dat ik besloot Hell on Wheels een kans te geven. Samen keken we de eerste 8 afleveringen opnieuw en gingen vervolgens in een ruk door naar het laatste seizoen. Zelfs in mijn slaap hielden deze nog vrij onontdekte serie over de aanleg van de eerste transcontinentale spoorweg in Amerika en hoofdpersonage Cullen Bohannon me bezig. Meeslepend en tegelijkertijd luchtig. Mede dankzij The Swede, één van de meest fascinerende en krankzinnige serie-personages ooit. In de verschillende seizoenen staan de strijd tegen de Indianen, slavernij, mormonen en goedkope Chinese arbeiders centraal. Op 11 juni zit ik voor de buis. Dan begint de tweede helft van het vijfde en laatste seizoen The End of the Line.

3Boardwalk Empire
Zo’n drie jaar geleden, op het moment dat de roaring twenties een opleving doormaakte in modeland, keek ik mijn eerste aflevering Boardwalk Empire. Qua tijdsgeest prima aansluitend. Mocht de serie tegenvallen, dan kon ik altijd nog iets van de mode-uitdossingen opsteken. Maar het duurde niet lang voordat Enouch ‘Nucky’ Thompson, een personage gebaseerd op crimineel Enoch L Johnson, mij in zijn macht had. Drooglegging, gokken, corruptie en prostitutie spelen een hoofdrol in de serie, waarvan de pilot werd geregisseerd door Martin Scorsese. Prachtige shots. Props voor hoofdrolspeler Steve Buscemi. Bruut, bloedstollend, buitengewoon.

2The Knick
Clive Owen, die ik ooit nog interviewde bij een modeshow van Armani, kruipt in de rol van Dr. Thackery, de hoofdchirurg van het Knickerbocker Hospital in Manhattan. We zijn in New York, rond 1900, een tijd met volop medische ontwikkelingen. Voor ons eenvoudige ingrepen als de keizersnede staan in de kinderschoenen en sterftecijfers zijn hoog. Ondertussen spelen cocaïneverslaving en racisme op de achtergrond. Vergeet McDreamy, deze visueel sterke en donkere ziekenhuisserie is gruwelijk (en) verslavend.

1Breaking Bad
Hoe een scheikunde leraar zich infiltreert in de drugswereld en vanuit de beste intenties opeens de grootste crimineel wordt. Geniaal op alle fronten. Bizarre plotwendingen. Elke aflevering weer op het puntje van je stoel. Liefde voor hoofdpersonages Walter White en Jesse Pinkman en in de bijrol van Saul Goodman, die in 2015 zijn eigen spin off Better Call Saul kreeg. Bijzonder camerawerk. Allemaal op naar Albuquerque. Onbetwiste serie favoriet.

PHILIPS TV 3

De afvallers
Ontbreekt er nog een serie in mijn overzicht? Laat het me gerust weten. Wie weet hoort er nog een fantastische andere serie in mijn top tien. Ik heb in ieder geval genoeg series gezien om een keuze uit te maken. Welke series de top tien nét niet redde, lees je hieronder.

Game of Thrones heeft het overzicht nét niet gehaald. Een prachtige serie, maar die zeven Koninkrijken zijn mij iets te veel. Ik kan de personages niet uit elkaar houden en misschien boeit het me ook te weinig om heel gefocust op te letten. Dat betekent overigens niet dat ik de scenes met Michiel Huisman niet nauwlettend in de gaten houd.

Series waar ik halverwege mee gestopt ben
Lost, Heroes; te onrealistisch
The Walking Dead, Hannibal; misselijkmakend en naar
Grey’s Anatomy; ik ging hierdoor bij ieder kwaaltje denken dat ik zelf iets onder de leden had
Gossip Girl; te flauw, onorigineel, kabbelde maar voort
Rome; mooi verfilmd, maar ik hield de personages niet uit elkaar
Desperate Housewives; te hysterisch
Empire; te gemaakt, te stereotype

Series die ik wel heb afgekeken, maar tegenvallend vond
Narcos; weinig boeiend hoofdpersonage
Better call Saul; Veel. Te. Traag.
The Fear of the Walking Dead; al speelde het zich af in L.A. zombies zijn gewoon niet mijn ding

Series die ik een kans heb gegeven, maar die me vooralsnog niet konden boeien
Mr. Robot, Orange is the new black, Downtown Abbey, Vikings, True Detective, Fargo, Entourage, Marco Polo

ambilux 3 sm ambilux 2 sm 

ambilux 4 ambilux sm

Alles bij elkaar een grof geschatte zeshonderd uur serie kijken.. (#junkie!). Om mijn serie-verslaving op de best mogelijke manier te kunnen bedienen, heeft mijn nieuwe Smart TV van Philips zelfs een Netflix knop waarmee ik direct toegang heb tot de app. En met de Ambilight functie (aan beide kanten van de TV wordt een extra brede gloed op de muur uitgestraald, waarvan de kleur met het beeldscherm mee verandert, kijk maar naar de foto’s) word ik vanaf nu bovendien vollédig opgezogen door mijn favoriete serie. Momenteel houden de avonturen van Frank Underwood (House of Cards) me ’s avonds geboeid, maar ik kijk alvast uit naar de voortzetting van Hell on Wheels, Homeland, Ray Donovan, The Knick, Suits en de terugkeer van hottie Michael Scofield (Prison Break).

 

Instagram
Volg me op:
Must Read
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Yess! We mogen de lente dan geskipt hebben, de zomer is hier. Eindelijk zonder jas de deur uit, het terras op, het park in. Voor deze eerste zomerweek staat er bovendien meteen een perfecte date night op mijn (en wellicht ook jouw) programma: een rooftop filmavond bij George Marina in Amsterdam.

Het Italiaanse drankje Campari organiseert namelijk de ‘Campari Cinema Nights’, brengt hiermee een ode aan de Italiaanse cinema en ik weet nu al dat dat een iconische avond gaat worden. Afgelopen jaar keken ik en mijn vriend namelijk al La Grande Bellezza bij Soho en dit jaar (morgen), op 20 juni, wordt La Dolce Vita vertoond bij George Marina.

Rooftop bioscoop Amsterdam

Nu heb je mij al bij rooftop bioscoop, want zo vaak komt het niet voor dat je ’s avonds op een dakterras in Amsterdam een movie night kunt bijwonen. Als ze al worden georganiseerd, zijn ze direct volgeboekt en dan moet je ook nog maar hopen dat het t.z.t. een beetje droog blijft. Gelukkig zitten we er nu lekker dicht op en wordt morgen net zo’n stralende dag als vandaag. Perfect weer voor een filmavond in open lucht dus!

Italiaanse klassiekers

En dan ook nog eens een avond met twee Italiaanse klassiekers; de iconische aperitivo Campari uit 1860 en La Dolce Vita, de filmklassieker uit 1960. Voor wie de film – net als ik – ook niet meer exact voor de geest kan halen.. Deze film van Federico Fellini schildert een beeld van het decadente leven in Rome tijdens de jaren zestig. La Dolce Vita volgt journalist Marcello Rubini (Marcello Mastroianni) die zich een weg baant door een wereld vol glamour, feestjes en oppervlakkigheid. ‘La Dolce Vita’ is een tijdloos portret van de zoektocht naar betekenis in een wereld vol leeg vertoon en wordt nog steeds beschouwd als een van de grootste films aller tijden. Zin in!

Campari & Cinema 

Campari heeft altijd al een sterke link met kunst en film gehad. Dat we La Dolce Vita gaan kijken, komt dan ook niet uit de lucht vallen. De regisseur (Federico Fellini dus) maakte in 1984 zijn eerste commercial voor Campari. Sindsdien hebben talloze beroemdheden waaronder Salma Hayek, Eva Mendes, Benicio del Toro, Penelope Cruz, Kate Hudson en Clive Owen hun naam verbonden aan het merk. Dat Campari cinema een warm hart toedraagt is ook duidelijk te zien op de bekende filmfestivals van Cannes, Venetië en New York waarvan Campari al jarenlang officieel partner is. Amsterdam sluit nu dus mooi aan in het rijtje met de Movie Nights.

Donderdag 20 juni vanaf 20:00 uur, George Marina Amsterdam 

Film: ‘La Dolce Vita’

Wil jij erbij zijn?
De Campari Movie Nights zijn gratis te bezoeken maar je moet je vooraf wel even per mail registreren via [email protected]. Een unieke kans om de charme van de Italiaanse cinema te beleven onder het genot van een heerlijke Campari Spritz en popcorn. Hallo: perfecte date!

 

 

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook


Drie keer een overstroomde wasmachine, een lekkage van de bovenburen en 10 jaar aan haksporen en stoelstrepen; de vloer in mijn woning zou best een fris likje verf kunnen gebruiken. Of nog beter: helemaal een nieuwe vloer. Eentje die volledig doorloopt van de woonkamer naar de keuken, zodat niet al mijn mirror selfies half tegel half parketvloer als ondergrond hebben. Een mooie vissengraat, die je woning een instant upgrade geeft. Doe dan ook meteen een set nieuwe deuren, sierlijsten in de woonkamer, een haldoorgang met gewelf en ik kan alles van mijn home-droomlijstje afvinken. Ik zie het wel voor me hoor.

Soorten vloeren woonkamer
In ieder geval zou ik altijd voor een houten vloer kiezen. Het heeft een authentieke look en straalt veel warmte uit. Zo’n vloer gaat lang mee en je hebt allerlei patronen om uit te kiezen en het helemaal naar je hand te zetten. Van de Hongaarse punt en het strokenpatroon tot visgraat- en mozaiëkpatroon. Daarbinnen kun je natuurlijk kiezen voor parket (echt hout, luxe, duurzaam, onderhoudsintensief), click vinyl tegels (kunststof, waterbestendig, onderhoudsarm) of laminaat (betaalbaar, duurzaam, minder bestand tegen vocht). Wat het best aansluit bij je budget.

Gewelven in huis
Dan nog even over die gewelven.. Ik ben dus al een paar jaar obsessed en hoe vaker we in Marokko komen, hoe groter the urge om ook hier thuis iets van een gewelf, een boog of arcade in te passen. Het liefst maakte ik de doorgang naar de slaapkamer of liet in de woonkamer via een gewelf naar de slaapkamer overlopen om er niet meer met een grote boog omheen te hoeven lopen ;-). Ook keek ik al naar betaalbaardere oplossingen voor deze diepgekoesterde interieurwens. Kasten met boogvorm, zoals deze bijvoorbeeld. The closest thing so far zijn mijn goudkleurige fotolijstjes met zelf geschoten foto’s van de mooiste gewelven in Marokkaanse gebouwen, stadsmuren en paleizen. Klein beginnen en groot dromen, toch?!

Sierlijsten aan de muur
En dan dus verder op mijn wensenlijstje: sierlijsten aan de muur. Mijn vriend vraagt zich af of het bij mijn type woning past, een nieuwbouwappartement in Amsterdam-West, maar het lijkt mij enig. Het geeft nog meer een gevoel van luxe. Ook al zitten we op twee hoog in Bos en Lommer. Volgens vriendin Elisah van Interior Junkie is het toevoegen van sierlijsten een fluitje van een cent. Zij heeft haar sierlijsten zelfs prachtig behangen in de kinderkamer (next level interieur dingen). Dus ook hier moesten we maar eens induiken.

En wanneer alles dan is uitgezocht en geleverd, moeten we op zoek naar iemand met twee rechterhanden. Want ik ben helaas niet handig en help mijn man is ook geen klusser.

Afbeeldingen: impermo

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook


Als ik op modegebied ergens in investeer, zijn het wel tassen. Voor mij niet per se designer kleding of superdeluxe schoenen; ik spaar alles op voor de mooiste tasjes. Want laten we wel wezen, een goede tas kan je look maken of breken. Het zijn dan misschien geen wereldkwesties, maar als we dan toch in de modehoek duiken, kunnen we dit net zo goed even bespreken. Want wat maakt een tas nu de perfecte tas? Ik heb vijf redenen gevonden, vijf eisen waar de perfecte tas aan moet voldoen. Toevallig op zoek naar een tassie? Hier komen ze:

1. Look & feel

Een tas is de juiste voor een bepaalde outfit wanneer de look & feel klopt. Bijvoorbeeld: zwartleren hakjes of laarzen vragen of een zwartleren tasje. Een heel cleane, minimalistische look matcht niet met een tas vol hardware en tierlantijnen. En wanneer alles fresh en on point is, sluit een versleten handtas ook niet helemaal aan. Wie nog helemaal geen tas heeft, zou ik altijd aanraden te beginnen met zwart en eenvoudig om daarna uit te breiden naar meer uitgesproken modellen en fellere kleuren. Zo bouw je langzaam aan je persoonlijke tassencollectie.

2. On trend maar niet te

Ik ben niet een type die per se de nieuwste tasjes uit de laatste collecties om haar schouder wil hebben, maar ik vind het wel leuk om een béétje mee te bewegen met de mode. Zijn Prada, Loewe en Balenciaga al een tijdje poppin’? Dan rock ik graag een tas van hun merken. Zijn doktertassen, crossbody bags of ieniemienie tasjes een hit? Dan doe ik graag mee.

3. Tegen een stootje

Een tas mag van mij best wat kosten als de kwaliteit er ook naar is. Stoffen en materialen die tegen een stootje kunnen of een glas drank dat omvalt, om maar wat te noemen. Geen leer vol krassen en vlekken en hardware om oneindig te openen en sluiten zonder te sneuvelen of te slijten.

leren rugzak heren

4. Geen omkijken naar

Heel belangrijk ook is dat een tas functioneel is. Heel leuk hoor die tasjes waar precies 1 sleutel in past, maar waar laat ik mijn telefoon als ik alleen een jurkje aan heb? Een tas mag dus wel een beetje van formaat zijn, maar nog steeds handzaam zijn. Ook moet ik ‘m eenvoudig kunnen dragen. Het liefst kies ik voor crossbody bags, daar heb je geen omkijken naar. Ook zie je mij dagelijks met een rugzak. Wanneer ik Billie uitlaat, naar de supermarkt ga of een rondje ga shoppen bijvoorbeeld. Mijn vriend leent mijn rugzakken ook steevast maar een leren rugzak heren zou ook best iets voor hem kunnen zijn. Super praktisch in ieder geval zo’n rugzak, maar natuurlijk niet zo chique voor een avondje uit. Is het een schoudertas, dan moet ‘ ie niet constant van mijn schouder afglippen. Een eenvoudige sluiting (magnetisch, druk of draai) en afsluitbare rits zijn ook wel zo prettig voor telefoon, pas en sleutels.

5. Duurzaam & bewust

Tassen gaan bij mij lang mee. Zit je eenmaal in de rotatie, grote kans dat je ooit doorgaat naar de volgende generatie. Daarom vind ik het extra belangrijk dat een tas kwalitatief goed is. Ik gebruik graag goede spullen met een lange levensduur. Zijn de materialen ook nog eens duurzaam of milieubewuster geproduceerd, dan is dat een extra pre.

Heb jij je droomtas al op het oog?

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Fendi parfum

Fendi heeft zojuist een complete collectie parfums gelanceerd. Niet zo maar één geur dus maar een volledige Fendi familie bestaande uit zeven verschillende geuren, die de ziel van het modehuis belichamen. Dompel je onder in de familiecultuur van het Romeinse modehuis dat in 1918 werd opgericht. De verhalen van de verschillende geuren vinden hun oorsprong in 1925, toen Adele Casagrande Fendi en haar man Edoardo Fendi een bont- en lederwarenatelier openden in Rome. Het groeide uit tot een succesvol modebedrijf dat van generatie op generatie werd doorgegeven. De passie, de beleving, de exclusiviteit en luxe van dat verhaal is in elke geur op zijn eigen manier gevangen. Maar hoe ruikt zo’n historisch modehuis dan? Ik zou je aanraden het zelf te gaan beleven in de Fendi store aan de P.C. Hooftstraat, maar tot die tijd een korte introductie. Zeven vleugjes Fendi.

Er is de geur Fendi Roma; geïnspireerd door de stad die alle zintuigen prikkelt. Je kunt Rome bezoeken met je ogen, met je hart én je neus. De geur van de stenen en het marmer verandert in de loop van de dag doordat de zon zijn werk doet. De harsachtige geur van parasoldennen, de frisheid van de tuinen, met hun laurier-, rozen- en lantanabomen. De sterke geur van leer uit de werkplaatsen van ambachtslieden. Wie niet naar Rome afreist deze zomer; Fendi stopte dit alles in deze flacon.

Dan is er Prima Terra, geïnspireerd door Zuid- en Oost-Afrika, waar Kim Jones een groot deel van zijn jeugd doorbracht. Prima Terra roept het land en het hoofdstuk uit zijn vroege leven op, voor hem een eeuwige bron van inspiratie. Mandarijn uit Calabrië en Sicilië, rozemarijn uit Tunesië en Marokko vertellen over de frisheid van ongeremde, sterke natuur. Eikenmos brengt warmte en consistentie. De geur is houtachtig, leerachtig en doordrenkt de lucht van aarde die kracht en vrijgevigheid uitstraalt na een storm. Een natuurlijke evocatie van de Afrikaanse savanne en dát gevangen in een luxueuze geur!

Fendi parfum

Perché No is meer dan een geur. Het is een gemoedstoestand en wel die van Silvia Venturini Fendi. ‘Waarom niet’, zoals de mantra van je leven. Een geur met eenvoud als manifest, net zo mineraal als het metselwerk van Rome. Fris en echt tegelijk, het is als een wit laken dat in de zon droogt in de tuin van I Casali del Pino, het huis op het Romeinse platteland waar de familie Fendi in het weekend samenkomt. Een laken om jezelf in te wikkelen, als een jeugdherinnering. Geruststellend, harmonieus. Te midden van deze frisheid: een vleugje kruiden, roze peper uit Brazilië, en een touch of wierook. Transparant, geboren uit de warmte van het leven. Sandelwood en balsamico in the mix. Waarom ook niet?

Delfina Delettrez Fendi kwam met de geur Semper Mio. Over wie ze is en waar ze vandaan komt, over hechting en pure emotie. Tot aan de uitlopers van de Atlas, de Ourika-vallei, net buiten Marrakech. Een emotioneel geurige schat, die van Delfina Delettrez Fendi die haar jeugdherinneringen vertelt aan het land waar ze voelt dat ze thuishoort. Een geur als een tweede huid, met de natuurlijke warmte van het dagelijks leven en de intensiteit van geweldige momenten. Sterk, gedurfd en doelgericht. Fris en sprankelend zoals de Calabrische bergamot; geaard en mystiek zoals zijn cederhout; intens en scherp zoals de oranjebloesem uit Marokko.

Ciao Amore werd ontwikkeld door Leonetta Luciano Fendi. Het is de verklaring die je zou afleggen aan iedereen van wie je houdt. Mijn liefde, mijn vriend… Een geur die een sterke band uitdrukt, met de vurigheid en passie van de jeugd. Ciao Amore is een moment van eeuwigheid, een zomervakantie die het hele jaar door duurt. Voor Leonetta Luciano Fendi is het een evocatie van Ponza (op mijn must visit lijstje!), dit eiland tussen Rome en Napels waar het gezin de zomers doorbrengt, waar vulkanisch gesteente zich in de Middellandse Zee stort, waar de zeebries sensualiteit uitstraalt. Vijgen- en oranjebloesem uit Tunesië vermengen zich in de hitte van de zon, troostend en contrasterend.

De geur Dolce Bacio werd benoemd door Anna Fendi. Een zoete kus. Het soort kus, dat een moeder op de wang van haar dochter zou plaatsen. Zo hardnekkig als de afdruk van lippenstift, zo geurig als liefde. De geur heeft de kracht van bloedbanden en de zoetheid van gevoelens. Uuniek, zoals een roos vernoemd naar Anna Fendi, oker als de Romeinse hemel bij zonsopgang, bloeiend in de gemeenschappelijke rozentuin, de Roseto di Roma (ook een bezoekje waard hoor!). Dolce Bacio is een tuin in de stad, groen en bloemig, houtachtig en aards. De geur heeft de sprankeling van zoete, zonnige abrikoos en de droge, rokerige accenten van Indonesische patchouli. Daartussen: Damasceen uit Turkije krachtig, fluwelig, overvloedig en genereus. Het is de geur van een herinnering die eeuwig blijft bestaan, de essentie van verfijning.

Fendi parfum

Dan is er geur nummer zes: Casa Grande van matriach Adele Casagrande Fendi. Haar meisjesnaam, Casagrande, draagt ​​het lot van haar leven en werk met zich mee. Casa Grande: de geur van oorsprong en prestaties. Die van een leeratelier, een brug tussen Rome en de Bosporus, waar haar man Edoardo vandaan komt. Een dynastieke geur, de basis van succes. Een geur als een materiaal, zo intens als leer en zo warm als bont. Het belichaamt de hele geschiedenis van FENDI, met harmonie en complexiteit, van de uitstraling van kruidige Somalische mirre, de zachtheid en sensualiteit van amber, de romigheid van weelderige kersen en de generositeit van leer. Vanille en tonkaboon brengen kracht en evenwicht en maken de geur extra intiem.

En tot slot: La Baguette van de tweeling Tazio en Dardo Vascellari Delettrez Fendi, de zoontjs van Delfina Delettrez. Een geur zo blond als tarwe, als de zomerzon die opkomt boven Rome, als de onschuld van de kindertijd. Zoet als hun tussendoortje: een sneetje brood met boter en suiker. De geur van een ochtend die zich over de hele dag uitstrekt, van een familiebijeenkomst op een luie zondag. Het heeft de rijkdom van een gesprek en de zachtheid van de stiltes, de warmte van het delen en de sensualiteit van een liefde die op natuurlijke wijze vloeit. Bij Fendi is de Baguette uiteraard een legendarische tas, maar ook een icoon, een symbool, een feest, een open deur naar de toekomst (Silvia Venturini Fendi was zwanger toen ze de tas bedacht, dus de Baguette staat eveneens voor een nieuwe generatie) een band tussen generaties. En vanaf nu is La Baguette dus tevens een geur.

Zo, dat was een overload aan tekst over geuren. Volgende week maar eens echt gaan ruiken en ervaren. De Fendi familie parfums is vanaf 20 juni verkrijgbaar.

Zo combineer ik mijn gouden sieraden deze zomer
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Het zonnetje laat zich nog niet al te vaak zien, maar de lentegarderobe staat te popelen. Kan die warme jas eindelijk naar de berging en mogen die dikke truien in een krat de kast op. Kunnen we weer een beetje gaan spelen met voorjaars- en zomerlooks. Sterke trenchcoats met XL-zonnebrillen om te beginnen. Kokerrokken (mijn all time fashion favoriet) met een stoere/sporty/sexy twist. Poloshirts en extra korte shorts. Franjes, roosdetails en de kleur bordeauxrood staan centraal de komende maanden. Verder zie ik het shawltje gedragen óver de pet helemaal zitten. Bovendien stijl ik alles steevast af met een fonkelend sieradensausje voor net even die extra shine. Voorjaar waar blijf je? (De zomer staat zelfs al bijna voor de deur)  Ik ben er wel aan toe hoor.

Ik heb al lopen dagdromen bij alle lente en zomercollecties, oude parels uit mijn kast afgestoft en mijn oog laten vallen op een paar nieuwe sieraden. Net als bij mijn ringen draag ik alles goud, gold plated of goudkleurig. Hoe leuk is een hand vol knappe matching ringetjes en fresh nails in een schitterend voorjaarszonnetje?! Of een setje gouden oorbellen gedragen met een strakke knot? Ook énig: een mix van meerdere oorbellen die allemaal qua formaat en vorm net iéts afwijken. Subtiele hoops met kleine steentjes of meer chunky hoops met charms. Gouden ear cuff erboven en je ear party is af.

In de categorie gouden sieraden mag een goede schakelketting natuurlijk niet ontbreken. Ik houd persoonlijk wel van een chunky ketting, eventueel eentje die matcht met mijn armband(en). Wat mij betreft geldt ook: more is more; er zijn eindeloos veel combinaties mogelijk. En als je het mij vraagt, zijn sieraden écht de kers op de taart van een goede look. The icing on the cake, sterrenstof over een eenvoudige look, nét even wat extra shine. Nu nog een gezellige planning (en een zonnetje) om lekker voor uit te pakken!

Ik heb de zomer al wel in mijn bol hoor. Laat die temperatuur maar stijgen!

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Jacquemus Capri

Een strijkplank op een surfplank, cocktails klappen achterop een dienstwagentje, het mooiste uitzicht met de beste verrekijker en een life size ‘la carte postale’; Jacquemus is aangekomen op Capri! Het marketingteam van het Franse modemerk zette afgelopen week alle zeilen bij om hun boutique opening op het Italiaanse eiland aan de Amalfitaanse kust kracht bij te zetten. Met succes; de campagne ging viral op alle grote modekanalen en ook ik vond ‘m te leuk om niet te delen. En ohja, doe mij dat petje met die touwtjes in alle mogelijke kleuren, per favore!

Als groot Italië-liefhebber en Jacquemus-fan word ik hier heel blij van. Extra reden om mijn vriend te verleiden naar de golf van Napels af te dalen. En, zo lang het hier nog druilerig blijft, fijne beelden om bij weg te dromen. Met nog één week tot de catwalkshow waarbij Jacquemus haar 15-jarig jubileum viert (gehouden op het terras van het extreem controversiële Casa Malaparte, gebouwd op de rotsen van Punta Massullo op Capri), is het modelabel neergestreken op het meest Jet Set rijke eilandje van de laars. Het zomerseizoen is ingeluid op Capri en Jacquemus en haar levensgrote ‘lemone’ in de etalage (zijn)/wil je niet (te) missen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door JACQUEMUS (@jacquemus)

Update: de show heeft inmiddels plaats gevonden en was een droom, zo mooi. Bekijk de volledige fall/winter 2024 show, gehouden bij Casa Malaparte (sinds dag één een grote inspiratiebron voor ontwerper Simon Porte) hieronder: