BEHIND THE SCENES AT PAIGE HQ

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook


Op naar Culver City
Zo’n twee weken geleden bezocht ik Culver City, ongeveer een half uurtje rijden vanaf Hollywood. Niet voor de vele Tv-studio’s van de plaats, maar voor een bezoek aan het hoofdkantoor van het uit LA-afkomstige denimlabel Paige. Het kantoor waar het designteam aan de nieuwste collecties werkt, de plek waar de denimstoffen worden bewerkt (hier krijgen ze de talloze kleurgradaties en wassingen), en de sample items in elkaar worden gezet.

Samples, moodboards, designs
De daadwerkelijke productie (Paige maakt vooral jeans, enkele blouses en wat leren items als leggings en jasjes) vindt elders in LA plaats, maar er was op het hoofdkantoor meer dan genoeg te zien. Chris en Allie van de Paige PR-afdeling gaven me een tour langs alle afdelingen. Van de sample productie ruimte, langs rekken vol inspiratiestukken, moodboards en knipsels, naar de ontwerpruimtes, langs Mr. Dave, eindigend in een kamertje tjokvol met de nieuwste spijkerbroeken, ter uitleen aan de Amerikaanse pers.

Q&A with Paige
Een interessante rondleiding door het hoofdkantoor van een 100% LA-label, vernoemd naar de oprichtster en creative director, Paige Adams-Geller. De power lady, die ik zelf nog even aan de tand voelde over Los Angeles, persoonlijke favorieten en of er meer is dan denim. Hieronder mijn Q&A met Paige, in het Engels.

Why is LA the perfect city to work from?
“LA is the perfect city to work from because we have the best weather in the world. I adore the fact that we are so close to the ocean and the mountains. We have tons of inspiration with the LA music scene as well. We also have the best wash houses and manufacturing facilities to produce the best product out there.”

Would you consider Paige a typical LA fashion brand, style wise?
“No, Paige is not the typical LA denim brand style wise. I think it has elements of LA due to LA being a city where denim is a uniform. However, PAIGE has an east coast sophistication mixed up with some European edge as well.”

How would you describe your ideal costumer?
“Our ideal customer is one that is not afraid to take risks and who is independent. Ideally, they appreciate a great quality product and keep coming back for more because they look and feel their best when wearing PAIGE.”

What Paige item is your all time favorite?
“My all time favorite Paige item is the Edgemont Ultra Skinny in Black Silk. I live in them! I love the edge and chicness they bring to my feminine style.”

What defines Paige? How are Paige jeans different from any other brand’s jeans?
“We funnel our unique experiences, travels, and moments into trendsetting pieces that are known for great quality, amazing fits, and innovation within the denim community.”

How do you get inspired to design your new collections?
“I get inspired by everything around me, whether that be people, places, music, or movies. I also get much of my inspiration comes through my travels. London, Paris, Italy, Big Sur, California, and Sundance Utah have all been strong sources of inspiration.”

What is the most fun part about having your own brand?
“The most fun part about having my own brand is that I get to create trends, travel and provide a work environment that is empowering to others. I also get to give back to charities that are near and dear to my heart like the Rape Foundation.”

You now mostly create denim and leather; would you want to expand your line in the future?
“Yes, my goal is to have an international lifestyle brand. Stay tuned!”

Instagram
Volg me op:
Must Read
Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Eigenlijk moet je er nog niet aan denken. Maar als we de zomer dan toch overslaan, kunnen we net zo goed doorpakken met najaarsmode, nietwaar? Hierboven het moodboard van Modström voor de herfst/wintercollectie van 2024. Geïnspireerd door de eerste vrouwelijke vlieger, die solo over de Atlantische Oceaan vloog, nodigt Modström je uit om je voor te stellen dat je door de zachte wolken en de dunne luchtlagen zweeft. Het prachtige landschap onder je zien en je vrij voelen, staat centraal dit najaar. Met Amelia Earhart (1897-1937), de Amerikaanse pionier die moedig over de oceaan vloog als inspiratiebron. Grenzen doorbreken en records vestigen. Ik zie knappe co-ords, sexy shawltjes, bossy bombers en prints om mee te pronken in het fw2024 lookbook. Up, up & away!

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Breitling Beach House

Horloges en surfen komen deze week samen in Scheveningen. Op 9, 10 en 11 juli is er namelijk weer een Breitling Beach House op het strand. Dit jaar is Manta Beach in Scheveningen de plek waar surf- én horlogeliefhebbers bij elkaar komen. Daarnaast zorgt de 140ste verjaardag van horlogehuis Breitling de komende dagen voor enkele bijzondere lanceringen..

Lesje volgen?
Bezoekers van het Breitling Beach House kunnen zich onderdompelen in de wereld van avontuur, precisie, prestaties en de ontspannen elegantie van Breitling, maar ook gratis surfles krijgen van niemand minder dan Nederlands surfkampioen Anne Albers. De lessen vinden plaats op 9 juli (17:00 tot 18:00 uur), 10 juli (18:00 tot 19:00 uur en 19:00 tot 20:00 uur) en op 11 juli (17:00 uur). Geïnteresseerden kunnen zich gratis aanmelden voor deze surflessen via [email protected].

Surf & turf (al 140 jaar!)
Het jaar 2024 markeert ook dat het Zwitserse horlogehuis al 140 jaar heeft geturfd. En met 140 jaar op de teller is het dan ook tijd voor enkele bijzondere collecties, waaronder een nieuwe Superocean collectie. De surfsport en Breitling hebben inmiddels een innige band opgebouwd, die al dateert uit 1957, toen het eerste Superocean duikhorloge het levenslicht zag. Sindsdien is er een connectie tussen het horlogehuis en de surfgemeenschap, waarin de voorliefde voor avontuur en de zee de gemene delers zijn. Breitling kan met recht zeggen dat de surfsport diep in hun DNA is verankerd.

Breitling Surfer Squad
De Superocean-horloges zijn tevens gekoppeld aan de Breitling Surfer Squad, bestaande uit de Amerikaanse Kelly Slater (de meest succesvolle surfer aller tijden), de Australische Stephanie Gilmore (de meest succesvolle vrouwelijke surfer aller tijden) en meervoudig surfkampioene Sally Fitzgibbons. Net als de filosofie achter de duikhorloges van Breitling, brengen deze topsurfers precisie, prestaties en ontspannen elegantie samen, terwijl ze zich toewijden aan het behoud van schone oceanen en stranden.

Breitling Superocean 46 Super Diver

Nieuwe Breitling Superocean collectie 2024
In de nieuwe Superocean collectie vinden we vier nieuwe modellen in acht verschillende varianten. De Superocean Automatic 46 Super Diver, Superocean Automatic 44, Superocean Automatic 42 en de Superocean Automatic 36 zijn geïnspireerd op de legendarische SuperOcean Slow Motion uit de jaren ’60 en ’70. Breitlings relatie met de zee heeft in de Superocean Automatic 42-edities een chromatische twist gekregen door middel van een regenboogwijzerplaat en je kunt kiezen voor een rubberen band in de vier levendige kleuren turquoise, aquamarine, oranje en geel. Het 44 mm-model heeft een turquoise-wijzerplaat, met dito rubberen band. De verfijnde 36 mm-versie is er in wit, gecombineerd met een roestvrij stalen en 18-karaats roodgouden kast. De Superocean Automatic 46 Super Diver is gemaakt van uiterst licht titanium en heeft wijzerplaatopties in onopvallend groen of zwart camo met bijpassende rubberen band of een slanke titanium armband. Veel moois om naar uit te kijken dus. Ben jij klaar voor een kleurrijke duik?

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Longines Global Champions Tour of Valkenswaard
Team Spirit? Dan is de Longines Global Champions Tour 2024 van deze zomer iets voor jou. Het Europees epicentrum van paardensport start deze zomer met een reeks van zes events in Valkenswaard, waar de beste springpaarden en -ruiters strijden om felbegeerde titels. Zo vindt op 12 juli het eerste Summer Festival plaats en is WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy – voor de tweede keer in Valkenswaard – de seizoensafsluiter van 26 tot en met 29 september. Sta jij ook al te springen? Dit wordt de zomerplanning!

 • Summer Festival 1: Summer Classic at Longines Tops International Arena
  De Summer Classic belooft een spannende line-up van wedstrijden, met CSI4*, CSI2*, CSI1* en CSIYH1* klassen. Van ervaren professionals tot rijzende sterren, ruiters van over de hele wereld zullen hun vaardigheden en vastberadenheid tonen in de strijd om de overwinning. Het festival biedt een rijke mix van topsport, entertainment en een levendige sfeer, waardoor het de ideale gelegenheid is om met het hele gezin te genieten.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 12 tot en met 14 juli vind je hier.

 • Global Champions Arabians Tour
  De Global Champions Arabians Tour komt op 20 en 21 juli naar Valkenswaard. Het inaugurele seizoen van deze tour zal het hoogtepunt van de Arabische paardensport laten zien in de Longines Tops International Arena. Dit spannende evenement biedt toeschouwers een unieke kans om meer te leren over dit majestueuze ras. “We hebben een unieke Arabische Paardentour gecreëerd die de sport naar een hoger niveau zal tillen, waarbij mensen en culturen worden verbonden door een gemeenschappelijke passie,” zei Faleh Al-Nasr, voorzitter van de GCAT.
 • Summer Festival 2: Summer Showcase at Longines Tops International Arena
  Dit evenement combineert energieke competitie met ontspannen zomer vibes, waardoor het een ideale uitstap is voor alle leeftijden. De Summer Showcase biedt een scala aan klassen, waaronder CSI4*, CSI2*, CSI1* en CSIYH1*. Bewonder elite ruiters en hun prachtige paarden die buitengewone vaardigheden en gratie tonen. Neem de hele familie mee voor een dag vol opwinding en verwondering. Kinderen zullen enthousiast zijn over de paardrijdvaardigheden die worden getoond en kunnen genieten van verschillende activiteiten speciaal voor hen ontworpen. Naast de arena kun je ook de winkelstraat verkennen, genieten van heerlijk eten en drinken, en deelnemen aan diverse entertainmentopties. Er is voor ieder wat wils en zo een heerlijk dagje uit.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 19, 20 en 21 juli vind je hier.

 • Summer Festival 3: Longines Global Future Champions
  Longines Global Future Champions is een uniek evenement, gericht op opkomende talenten in de paardensport en de ervaren ruiters op CSI4* niveau. Dit paardensport event biedt jonge ruiters van over de hele wereld de mogelijkheid om zich te meten met andere getalenteerde deelnemers. Met uitdagende wedstrijden en uitstekende faciliteiten stelt het evenement de jonge generatie in staat om ervaring op te doen in een professionele en stimulerende omgeving.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 9 tot en met 11 augustus vind je hier.

 • Longines Global Champions Tour of Valkenswaard
  De Longines Global Champions Tour of Valkenswaard is een prestigieus evenement dat deel uitmaakt van de Longines Global Champions Tour. Valkenswaard verwelkomt de elite van de internationale paardensport voor een weekend vol spanning en spectaculaire competitie. De Longines Global Champions Tour of Valkenswaard is de viering van de paardensport op zijn best, waar deelnemers, toeschouwers en vip gasten genieten van topniveau springen en een fantastische sfeer. Naast internationale paardensport is er ook een entertainmentprogramma voor de gasten opgezet. Zo zijn er live DJ-acts en zal Crazy Piano’s optreden op zaterdag 24 augustus.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 23 tot en met 25 augustus vind je hier.

 • WBFSH Studbooks Jumping Global Champions Trophy
  Na succes het afgelopen jaar, bundelen de World Breeding Federation for Sporthorses en Global Champions dit jaar voor de tweede keer hun krachten voor de organisatie van de stamboek Trophy in Valkenswaard. Het event zet toegewijde fokkers in de schijnwerpers en biedt ze een podium om fokverenigingen en -merken onder de aandacht te brengen.

Meer informatie en kaarten voor dit evenement op 26 tot en met 29 september vind je hier.

 

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Voor il giornale schreef ik onlangs een artikel over zes inspirerende Jet-set bestemmingen in Italië. Hier een kleine greep uit het artikel om alvast in de stemming te komen. 

Tess van Daelen Italie

Een huisje in Toscane, op de camping aan het Gardameer of in een appartement aan de Adriatische kust; we dalen in de zomermaanden massaal af voor een vakantie in de laars. Het liefst precies dezelfde als het jaar ervoor. Niks mis mee uiteraard. Het zal mij never nooit vervelen. Maar voor wie het een keer breed wil laten hangen. Voor wie iets te vieren heeft. Wie meer luxe en exclusiviteit wil, heeft Italië ook alles in huis. Portofino, Capri, Positano; zo maar wat plaatsjes die oppoppen wanneer je denkt aan de plekken waar de rich & famous komen om te resideren en flaneren, voor het zalige nietsdoen. Bestemmingen die op hun beurt weer nóg exclusievere get aways kennen. We bespreken een paar van die jet set destinations. Zo maar een hitlijstje hidden gems om bij weg te dromen. En wie weet.. one day..

Certosa di San Giacomo, Capri
Capri mag dan qua oppervlakte (10,4 km2) niet veel om het lijf hebben, het mystieke eiland in de golf van Napels is groots qua jet set gehalte. De vulkanische rotsen, mediterrane bloemen en citroenbomen all over zijn dan ook de perfecte ingrediënten voor een ultieme luxury escape. Dat Audrey Hepburn, Grace Kelly en Jackie Kennedy hier een halve eeuw geleden al kwamen, zegt genoeg. Inmiddels hebben Rihanna, Kylie Jenner, Jennifer Lopez en Beyoncé het droomeiland bezocht en vanuit de hele wereld vliegen sterren af en aan om de Italiaanse parel te ontdekken. Zo liep ik zelf ooit nietsvermoedend designer Valentino tegen het lijf op Piazza Umberto. Slapen ze niet op hun enorme jachten dan logeert de jet set bijvoorbeeld bij Hotel Luna met een gigantisch zwembad vlak aan het strand. Of bij Hotel Caesar Augustus met recht een vijfsterren hotspot. Dineren doe je onder de citroenbomen bij Da Paolino (aanrader!) en een dagje strand brengt de crème de la crème graag door bij beach club Il Riccio. Eén van de meest idyllische bestemmingen op Capri, waar ’s zomers concerten en culturele evenementen worden gehouden en met enige regelmaat huwelijken worden voltrokken is Certosa di San Giacomo, een bouwkundig meesterwerk uit de veertiende eeuw. In 1371 gebouwd door Giacomo Arcucci en geschonken aan koningin Giovanna de eerste, oftewel Joanna de koningin van Napels. De ingang van het gebouw ligt aan het einde van een laan, naast een hoge toren. Vormgegeven volgens de bouwstijlen uit de late renaissance kent het gebouw delicate kruisgewelven op Romeinse marmeren zuilen en talloze fresco’s. Ook is er een prachtige tuin vol medische planten en kruiden. Ver vooruit boeken is een must, maar absoluut de moeite waard.

Benieuwd naar alle andere Jet-set plekken, zoals Villa Olivetta van designers Dolce & Gabbana (Kourtney Kardashian trouwde hier) en Isola Bella middenin Lago Maggiore (Louis Vuitton presenteerde hier zijn Cruise collectie 2024)? Lees dan het volledige artikel in editie 2 van 2024.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Tess van Daelen

Als we één go to accessoire moeten noemen, is het toch wel de zonnebril. Niet alleen om ons te kunnen verstoppen van de buitenwereld, maar vooral ook omdat ‘ie zorgt voor die instant rockstar appeal. Geen look die niet beter is geworden van een snelle bril, daar zweren de Italianen al sinds jaar en dag bij.

Hoewel Nederlanders nog en masse op safe spelen met een retro Ray Ban brilletje is het toch hoog tijd dat ze eens met een frisse blik naar hun zonnebrillenlaatje kijken. Want die standaard sunnies mogen plaats maken voor nieuwe stijlen. Groots, uitgesproken en futuristisch zijn de trends.

Zeggen wij brillentrends dan denk jij cat-eye of aviator, maar voor de zomer van 2024 staat er wat anders op het menu. Voor wie lef en smaak heeft en dat graag met de wereld deelt. Ongeacht je leeftijd, want een snelle bril kan in elke levensfase. Kijk maar naar Iris Apfel.

1. Bling bling

Diepzwart, hoekig met goudkleurige logoplakaten aan de zijkanten van de brede montuurpoten is een zonnebrillentrend die bij vrijwel alle luxe huizen te zien is. Deze brillen zorgen voor een onmiddellijke coolness upgrade en staan bij vrijwel alles. Bij twijfel: ga voor de black-on-black-on-black look inclusief zwarte zonnebril.

2. Afgeschermd

Deze ‘shields’ doen me denken aan de plastic kapjes die in tijden van Covid werden gebruikt; groot, transparant plastic om je halve gezicht mee af te schermen. Ook hebben ze iets weg van wielrennersbrillen. Draag ze dan ook gerust in een gek kleurtje en met spiegelende glazen. Over bold statements gesproken.

3. Bug alert

Met deze brillen voel je je een soort insect met enorme, bijzonder gevormde glazen op je kop. Tegelijkertijd zijn de brillen gek futuristisch. De grootste glazen en flinterdunne pootjes. ‘Razor cat’ wordt het model ook wel genoemd. Welke vorm je hoofd ook is, je wordt er met dit type bril niet per se knapper op, maar je blik staat in ieder geval op de toekomst.

4. Go deep

Van groot en hoekig nemen Miu Miu en Prada dit seizoen opeens een afslag naar klein en rond. Plots zien we overal een soort quirky duikerbrilletjes op…jawel…duiken! Wit montuur, roze glazen, goudkleurig logo, dat idee. We moeten nog even wennen aan het hoge nerdy gehalte, maar ontwerpster Miuccia Prada heeft haar koers bepaald. Seventies polo chic outfitje erbij en gaan!

5. Veel sterkte

Een bril op sterkte dragen juíst tijdens dat avondje uit is absoluut summer ’24. Supermodellen als Bella en Gigi Hadid, Kendall Jenner en Emily Ratajkowski deden het alvast voor. Met verfijndere monturen (leuk met een tortoise shell print, oftewel: schildpadpatroon) voorzien van glazen die verkleuren of al licht getint zijn ben jij het zonnetje in huis én heb je nog eens goed zicht op je date.

Cover up

Mocht je nog niet genoeg redenen hebben om steevast een zonnebril in je tas te gooien, laten we nog even benadrukken hoe heerlijk die cover up is. Want: slecht geslapen, te veel gedronken, oneindig gehuild, te vroeg gewekt, make-up loos of om een andere reden niet klaar voor de confrontatie met de buitenwereld? Donker brilletje op en je bent alsnog too cool for school. Niemand die het doorheeft. Want goede brillen zijn niet alleen voor la dolce far niente. Nee, ze zijn er zelfs of beter gezegd juíst voor die bewolkte, doordeweekse dag. Naar de supermarkt, naar de kapper, naar kantoor, in het OV, tijdens het shoppen; geen reden om je kekke kijkers thuis te laten. Dus leg ze alvast klaar bij de voordeur, zodat je geen dag misgrijpt. Petje op, shawltje erover: sunny side up!

Dit artikel schreef ik voor de voorjaarseditie van Il Giornale.
Lees het volledige artikel voor deze zomer nu in editie 2 2024 van de krant.

Delen:
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest
Facebook

Off The Tracks
Net als ik altijd op zoek naar een originele weekendplanning? Passen urban sports en street culture ook helemaal in jouw straatje? Block je agenda dan maar vast voor zaterdag 13 juli. Dan vindt namelijk de eerste editie plaats van Urban Sports- en Street Culture-festival Off The Tracks. Tijdens dit festival komen straatkunstenaars, urban muzikanten, de beste dansers, BMX heroes en skate(board)talenten bij elkaar. Denk graffiti, panel talks, fijne live muziek en good food. Het festival is voor alle leeftijden, dus ook nice als familie-uitje!

De komst van Off The Tracks is een primeur voor de locatie en een nieuwe mijlpaal voor de stad. Vind mij bij de dansoptredens, waar de sickste talenten uit de stad en daarbuiten live HipHop acts en Street Dance performances zullen verzorgen.

Of je nu een doorgewinterde fan bent van Urban Sports en Street Culture of gewoon nieuwsgierig bent naar wat de stad te bieden heeft, er is voor ieder wat wils.

OFF THE TRACKS
Zaterdag 13 Juli
Jaarbeursplein en Stadsplateau in Utrecht
13:00 – 23: 00 uur

Off The Tracks