The Oberoi Marrakech hotspot

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

The Oberoi Marrakech hotspot

Sinds we The Oberoi in Marrakech hebben bezocht, weet ik hoe het voelt om als een royal te reizen. Op zo’n twintig minuten rijden vanuit de stad ligt dit 5 sterren hotel aan de Route de Ouarzazate. The perfect escape vanuit het altijd hectische centrum van Marrakech. The Oberoi is stevig omheind, je zou er zo aan voorbij rijden als je niet beter wist. Maar eenmaal door de beveiligde ingang begint ons duizend-en-een-nacht-sprookje…

The Oberoi Marrakech hotspot

The Oberoi Marrakech hotspot

Een enorm waterbassin met in het midden een brandend vuur vormt een spectaculaire entree, voordat we het enorme hotel betreden. Ik wil paleis zeggen, de bouwstijl van het hotel is ook geïnspireerd door eeuwenoude Marokkaanse paleizen. De bouw van de binnenplaats van het hotel is geïnspireerd door de Ben Youssef Madrasa school in de medina van de stad, maar dan groter en indrukwekkender. De enorme open binnenplaats heeft de meest prachtige architectonische elementen, zowel Marokkaans als Andalusisch, zo vertelt manager Taha ons terwijl hij ons de beste plekjes in het hotel laat zien. Maar ook de rest van het enorme, twee verdiepingen tellende complex blijkt zo ongeveer met de hand vervaardigd. The Oberoi liet ruim 200 van de beste Marokkaanse ambachtslieden werken aan het handgesneden cederhout, het gips- en tegelwerk. Dit is Marrakech at it’s finest.

The Oberoi Marrakech hotspot

Alsof we nog niet volledig omver zijn geblazen door het hotel en zijn waterbassins, laat Taha ons ook nog even de meest luxe suite van het hotel zien (te huren voor zo’n twee a drie duizend euro per nacht). Groter dan menig Amsterdams appartement met een enorme marmeren badkamer, uitzicht op de ‘grand canal’ van The Oberoi (en als je geluk hebt ook nog het Atlasgebergte als backdrop) inclusief eigen rooftop zwembad. Als geld geen issue is, is dit waar je wilt overnachten.

The Oberoi Marrakech hotspot

The Oberoi Marrakech hotspot

The Oberoi Marrakech hotspot

En dan hebben we het nog niet gehad over de mystieke tuinen en de daartussen gelegen privé-villa’s. Het hoofdgebouw is namelijk omringd door 11 hectare aan sprookjesachtige tuinen vol olijf- en citrusboomgaarden. Daartussen bevinden zich paden, waterbassin, fonteinen, loopbruggen en dus enkele villa’s voorzien van alle mogelijke luxe. Bij mooi weer kun je hier onder de olijfbomen in alle privacy picknicken. Wie in een van de villa’s verblijft, kan bovendien per buggy eten van één van de drie hotelrestaurants laten bezorgen. Voor wie volledige rust en privacy zoekt; A-listers en royals, stel ik me zo voor.

The Oberoi Marrakech hotspot

The Oberoi Marrakech hotspot

Wij gaan voor de echte restaurantervaring en schuiven in de enorme binnenplaats aan bij het recent geopende Indiase restaurant Rivayat, waar Michel sterrenchef Rohit Ghai het ene na het andere bijzondere gerecht uitserveert. We proberen Indiase klassiekers als Butter Chicken en Prawn Masala en de meest verrukkelijke side dishes als naan en curry leaf. We sluiten af met (hoge) munt thee en een mango cheesecake.. phew! Zo goed, maar tegelijkertijd zo veel dat we maar de helft op krijgen. Zonde dat ze niet aan iets als doggy bags doen (in Marokko tonen ze juist graag hun gastvrijheid en weldadigheid door veel eten te serveren, of het nu op gaat of niet, licht onze serveerster toe), want we hadden al het heerlijks graag mee naar ons appartement genomen.

The Oberoi Marrakech hotspot

In ieder geval waanden we ons koninklijk voor een avond. Wat een majestueuze plek om te hebben bezocht. We komen beslist nog eens terug voor een dagverblijf om van de tuinen en het zwembad te genieten. En over zo’n 1001 nacht huwelijk, zoals ze die bij The Oberoi organiseren voor voornamelijk Indiase royals – voor één of meerdere dagen en prijzen vanaf een miljoen – slapen we nog een nachtje.

The Oberoi Marrakech
Route de Ouarzazate,
Marrakech 40000

The Oberoi

Afbeeldingen: The Oberoi en TESSTED

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met The Oberoi

 

 

Instagram
Volg me op:
Must Read
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

De rekening wordt gesplit, terwijl jij geen druppel hebt gedronken. Je bent uitgenodigd voor een huwelijk in het buitenland, ticket op eigen kosten. Of je wordt opgezadeld met Tikkies voor een cadeau voor de juf, de buurman en een babyshower waar je niet eens wil zijn. Niets zo erg als door anderen op kosten gejaagd worden. Daar kan ik helaas maar al te goed over meepraten.

Ik doe een duit in het zakje..

Ik kan wekelijks een massage boeken van al die kleine k*tuitgaven waarmee ik word opgezadeld. Ik zit namelijk te pas en te onpas in allerlei Tikkie-groepjes, waar ik helemaal niet bij wil horen. Luttele bedragen, maar die tikken wel aan, kan ik je vertellen. Een bloemetje voor de danscoach, die tien jaar op de academie viert. Een cadeaubon voor de buurman omdat hij een nieuwe ramenlapper voor ons complex heeft gevonden. Een kado voor een kinderverjaardag van maar liefst vijftig eutjes. Tuurlijk, het leven moet gevierd, dankbaarheid getoond. Maar dit gáát maar door joh. ’Surprise-avond, Dag van de juf, Vrijwillige ouderbijdrage, Lins babyshower, Fruitmand voor de zieke buuv, Afscheid van de juf, Halloweenversiering, Dag van de Leraar (da’s dus weer de juf), Kerstdiner en zelfs een Sas zit krap bij Kas-verwenmomentje voor één van mijn werkeloze vriendinnen. Halló, en ik dan?!

Mijn nieuwste column gaat over groepsdruk & Tikkieleed. Lees ‘m verder op De Telegraaf.

Op 1 in de top meest gelezen artikelen
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Beter een goede buur
Ik moet het écht hebben van die verre vrienden, want bij mij in het appartementencomplex wonen me toch een paar bijzondere vogels. Ik weet het, je hebt ze niet voor het uitkiezen en iedereen heeft wel eens een akkefietje, maar mijn buren spannen de kroon.

Bonje met de buren
Aan mijn woonsituatie an sich ligt het niet. Ik woon in een keurige buurt in een fijn appartement met op het oog heel degelijke medebewoners. Het lijkt heel vredig hier, maar wat er zich allemaal achter die deuren afspeelt.. Van valse aantijgingen tot extreme overlast; ik heb elke keer weer bonje met mijn buren. Het is een wonder dat er nog geen Rijdende Rechter langs is gesjeesd.

Toontje lager
Ik word steevast op mijn vingers getikt en van van alles beticht. Zo beweert mijn gepensioneerde buurvrouw dat ik haar Corona heb gegeven. Wauw. Wanneer de lift stuk is, wordt er in de groepsapp (in mijn WhatsApp heet ‘ie De Verraders) geïnsinueerd dat het komt doordat ík er met mijn dikke fatbike in zat. Oefen ik een middag mijn kopstem, dan moet het meteen een toontje lager.

Huisregels
Ook al mijn goedbedoelde initiatieven worden in dit blok meteen de kop in gedrukt. Ik mag geen vuilniszakken met lege statiegeldblikjes meer voor de deur aan ‘de straat’ doneren, omdat het “daklozen naar onze portiek” zou lokken. Mijn Free Library vol bestseller boeken en steengoede dvd’s die ik de galerij op heb geschoven, moest per direct worden verwijderd (want: “blokkeert de nooduitgangen”). En het gezellige oudroze waarin ik mijn voordeur heb laten schilderen “sluit niet aan bij hoe de architect het gebouw voor ogen had”. Zó gek!

Mijn nieuwste column voor de Telegraaf is uit. Lees ‘m hier helemaal. 

De vorige column over de Ladies Gym ook al gelezen? 

In de top 5 best gelezen artikelen

Meest gelezen Opinie artikel
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Voor wie het label niet kent, is het enkel een lastig uit te spreken merknaam. Voor modeliefhebbers is Baum und Pferdgarten een begrip, een merk met eigentijdse, uitgesproken collecties met een relaxte uitstraling. En dat al 25 jaar, want het in 1999 in Kopenhagen opgerichte label viert dit jaar haar jubileum. Een mooi moment om even bij stil te staan en om alvast een voorproefje te geven op de voorjaarscollectie van 2025. Geïnspireerd door de levendige en dynamische feesten van de jaren ’90, belichaamt die collectie de geest van feest, vrijheid en plezier.

“Als je terugdenkt aan die tijd, ging het allemaal om intieme bijeenkomsten in privé-appartementen die plotseling zouden veranderen in geïmproviseerde feesten, met de schaakbordkeukenvloer als dansvloer. Met dat in gedachten hebben we een collectie gecreëerd die zich richt op items die perfect zijn voor spontane feesten en feestelijke gelegenheden”, aldus de creative directors Rikke Baumgarten en Helle Hestehave.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Dinsdagavond hees ik mezelf in een offwhite glitterjurk en stapte ik op mijn gouden hakjes naar de uitreiking van Harper’s Bazaar’s Women of the Year Awards. De ceremonie werd dit keer gehouden in de Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam (gebouwd in 1786). De zaal zat tjokvol goed geklede (de dresscode was Black Tie) succesvolle, ondernemende dames, waarvan er zes met een award naar huis gingen. De grote winnaar van dit jaar: Gerda Lenten Havertong, zangeres, presentatrice, verhalenverteller en oprichter van Stichting Wiesje voor dementerende ouderen (en natuurlijk kennen we haar allemaal van Sesamstraat). Zij nam, samen met haar dochter en kleindochter de Harper’s Bazaar Lancaster Monaco Woman of the Year award in ontvangst en siert de cover van de nieuwste Harper’s Bazaar editie (vanaf 19 november in de winkel). Gerda ontving een staande ovatie vanuit de zaal.

Thema: humaniteit
Ieder jaar brengt Harper’s Bazaar met de Women of the Year Awards een hommage aan vrouwen die andere vrouwen inspireren groots te dromen. Niet alleen in Nederland, ook in landen als het Verenigd Koninkrijk en Spanje is dit initiatief een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Leidend bij de selectie van Women of the Year is een wisselend, actueel thema. Dit jaar was dat ‘humaniteit’. Bepalend voor de keuze van de winnaars was de manier waarop deze vrouwen hun dromen gestalte gaven: hoe zij, ieder op hun eigen manier, uitblonken in medemenselijkheid.

De winnaars
Van de dertien genomineerde dames vielen er zes in de prijzen. De over vijf winnaars op een rij:

  • De Rising Star Award, bedoeld voor een veelbelovende vrouw die haar eigen weg kiest en anderen stimuleert om datzelfde te doen, ging naar transvrouw Alejandra Ortiz.
  • De Oeuvre Award, bedoeld voor een vrouw met veerkracht en een behoorlijke staat van dienst, ging naar Herna Verhagen, de binnenkort vertrekkende CEO van PostNL.
  • De Dyson Pioneer Award, bedoeld voor een vrouw die bereid is horizons te verbreden en nieuwe wegen in te slaan, ging naar universitair hoofddocent en klassiek pianist Cynthia Liem.
  • De Award International, bedoeld voor een rolmodel buiten onze landsgrenzen, ging naar NOS-correspondent Nasrah Habiballah.
  • De Publieksprijs, toegekend door de lezers van Harper’s Bazaar, ging naar Annemieke Koster, oprichter van Enschede Textielstad, een industriële weverij die met natuurlijke en lokale garens stoffen maakt voor de mode-en interieurindustrie.

Afterparty
Na de feestelijke uitreiking was het tijd voor de afterparty aan de overkant van de straat bij Hotel L’Europe. Daar stonden de Nederlandse paparazzi en tafels vol Negroni cocktails ons al op te wachten en konden we al die mooie jurken van de andere genodigden eens goed van dichtbij bewonderen. Een feestje met nagenoeg alleen maar vrouwen en absoluut eentje voor in de boeken. Ik maakte er een Instagram Reeltje van. Volgend jaar doe ik ook een gooi naar één van de awards 😉 Thank you Harper’s Bazaar for having me.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Je zondagmiddag breng je voortaan door bij The Hoxton, Lloyd Amsterdam. Het hotel zorgt met het gloednieuwe concept Soleil du Jour namelijk voor een compleet programma voor een ontspannen zondag. Of je er nu op uit gaat met kids of met je verkering; het maandelijkse evenement heeft alles in huis voor een brede doelgroep.

Gasten worden allereerst verwelkomd met een glas Moët & Chandon Brut Impérial, waarna zij kunnen genieten van een heerlijk 3-gangen shared dining menu. Het menu wordt samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten en is dus elke editie weer een verrassing. Tijdens het diner kunnen gasten kiezen uit een selectie van passende wijnen of cocktails. Voor wie de ervaring nog exclusiever wil maken, zijn er diverse add-ons beschikbaar, zoals een dozijn oesters of een Bloody Mary-pitcher.

Deze week bij The Hoxton Lloyd Amsterdam

Nu denk je misschien, leuk oesters en alcohol, maar what about the kids? Voor hen is er een speciale Kids Loft ingericht met wisselende educatieve activiteiten. Van kooklessen, waarin kinderen hun eigen culinaire meesterwerkjes maken samen met de chef-kok, tot creatieve danslessen waar ze hun energie kwijt kunnen. Er is zelfs een huiselijk limonade laboratorium waar kinderen (ehh.. cocktail shakers in spe) hun eigen drankjes kunnen mixen.

Vanaf 16:00 gaat de muziek harder en loopt de brunch moeiteloos over in een bruisende feestje De flessen wijn van de lunch maken plaats voor kleurrijke cocktails in het o-zo-fotogenieke Barbue, dat later op de avond verandert in Club Barbue voor de afterparty. Daar wordt de avond tot 22.00u (heel schappelijk) gevuld met live performances, variërend van dans en zang tot DJ-sets. Als daar niets interessants tussen zit..


Tickets voor Soleil Du Jour koop je hier.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Villa Mare in Madrid was afgelopen maandag de bestemming van onze date night. Op uitnodiging van Gin Mare bezochten mijn vriend en ik de Spaanse stad, die vorige week in het teken stond van de awarduitreiking voor de beste bars van de wereld, The World’s 50 Best Bars 2024. Verspreid over de week waren er door de hele stad cocktail events (het voelde een beetje als de Amsterdam Cocktail Week) in aanloop naar de award show van dinsdag. Daar was de Villa Mare er dus één van. Gehouden in een school in het centrum van de stad met prachtige binnentuin.

Hier werden we verrast met de meest bijzondere bites van driesterrenrestaurant (en het viertiende restaurant van de wereld) Quique Dacosta gecombineerd met allerlei cocktailvariaties (de Mare Tonic, de Gimlet, de Negroni, de Highball en de Fortified Apple Why-In) met Gin Mare bereid door Line (de zesde plaats in de top beste bars van de wereld). Het event ademde de mediterrane spirit van de gin en het mag dan al half oktober zijn geweest, we verbleven tot in de late uurtjes onder de olijfbomen. Zo bijzonder, ik maakte er een reel van.

Benieuwd wie er dan nog meer in die top 50 met beste bars van de wereld staan? Geen Nederlandse spots, helaas. Wel is de bar op eerste plek van een Nederlandse eigenaar, Eric van Beek. En verder is de lijst een mooie, diverse line up met fancy adresjes in alle mogelijke uithoeken. Ik zou zeggen: sla ze maar alvast op voor je volgende city trip!

 

The World’s 50 Best Bars 2024

1. Handshake Speakeasy Mexico-Stad
2. Bar Leone Hong Kong
3. Sips Barcelona
4. Tayēr + Elementary Londen
5. Jigger & Pony Singapore
6. Line Athene
7. Tres Monos Buenos Aires
8. Alquímico Cartagena
9. Zest Seoul
10. Paradiso Barcelona
11. Himkok Oslo
12. BKK Social Club Bangkok
13. Connaught Bar Londen
14. Double Chicken Please New York
15. Overstory New York
16. Lady Bee Lima
17. Baba au Rum Athene
18. Coa Hong Kong
19. The Cambridge Public House Parijs
20. Tlecān Mexico-Stad
21. Caretaker’s Cottage Melbourne
22. CoChinChina Buenos Aires
23. Salmon Guru Madrid
24. Martiny’s New York
25. Bar Benfiddich Tokio
26. Maybe Sammy Sydney
27. Superbueno New York
28. Nutmeg & Clove Singapore
29. Satan’s Whiskers Londen
30. Panda & Sons Edinburgh
31. Tan Tan São Paulo
32. Licorería Limantour Mexico-Stad
33. Drink Kong Rome
34. Jewel of the South New Orleans
35. Byrdi Melbourne
36. Locale Firenze Florence
37. Scarfes Bar Londen
38. Moebius Milano Milan
39. Bar Nouveau Parijs
40. Mimi Kakushi Dubai
41. Bar Us Bangkok
42. Virtù Tokio
43. Atlas Singapore
44. La Sala de Laura Bogotá
45. Röda Huset Stockholm
46. Florería Atlántico Buenos Aires
47. Analogue Initiative Singapore
48. El Gallo Altanero Guadalajara
49. Danico Parijs
50. 1930 Milaan