Sketch Work

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Wat een paar schetslijnen met een serie beelden kunnen doen. Geïllustreerde modefotografie; het heeft wel wat.

Foto’s: Interview Magazine (Rusland), November 2012

 

Instagram
Volg me op:
Must Read
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Dinsdagavond hees ik mezelf in een offwhite glitterjurk en stapte ik op mijn gouden hakjes naar de uitreiking van Harper’s Bazaar’s Women of the Year Awards. De ceremonie werd dit keer gehouden in de Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam (gebouwd in 1786). De zaal zat tjokvol goed geklede (de dresscode was Black Tie) succesvolle, ondernemende dames, waarvan er zes met een award naar huis gingen. De grote winnaar van dit jaar: Gerda Lenten Havertong, zangeres, presentatrice, verhalenverteller en oprichter van Stichting Wiesje voor dementerende ouderen (en natuurlijk kennen we haar allemaal van Sesamstraat). Zij nam, samen met haar dochter en kleindochter de Harper’s Bazaar Lancaster Monaco Woman of the Year award in ontvangst en siert de cover van de nieuwste Harper’s Bazaar editie (vanaf 19 november in de winkel). Gerda ontving een staande ovatie vanuit de zaal.

Thema: humaniteit
Ieder jaar brengt Harper’s Bazaar met de Women of the Year Awards een hommage aan vrouwen die andere vrouwen inspireren groots te dromen. Niet alleen in Nederland, ook in landen als het Verenigd Koninkrijk en Spanje is dit initiatief een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Leidend bij de selectie van Women of the Year is een wisselend, actueel thema. Dit jaar was dat ‘humaniteit’. Bepalend voor de keuze van de winnaars was de manier waarop deze vrouwen hun dromen gestalte gaven: hoe zij, ieder op hun eigen manier, uitblonken in medemenselijkheid.

De winnaars
Van de dertien genomineerde dames vielen er zes in de prijzen. De over vijf winnaars op een rij:

  • De Rising Star Award, bedoeld voor een veelbelovende vrouw die haar eigen weg kiest en anderen stimuleert om datzelfde te doen, ging naar transvrouw Alejandra Ortiz.
  • De Oeuvre Award, bedoeld voor een vrouw met veerkracht en een behoorlijke staat van dienst, ging naar Herna Verhagen, de binnenkort vertrekkende CEO van PostNL.
  • De Dyson Pioneer Award, bedoeld voor een vrouw die bereid is horizons te verbreden en nieuwe wegen in te slaan, ging naar universitair hoofddocent en klassiek pianist Cynthia Liem.
  • De Award International, bedoeld voor een rolmodel buiten onze landsgrenzen, ging naar NOS-correspondent Nasrah Habiballah.
  • De Publieksprijs, toegekend door de lezers van Harper’s Bazaar, ging naar Annemieke Koster, oprichter van Enschede Textielstad, een industriële weverij die met natuurlijke en lokale garens stoffen maakt voor de mode-en interieurindustrie.

Afterparty
Na de feestelijke uitreiking was het tijd voor de afterparty aan de overkant van de straat bij Hotel L’Europe. Daar stonden de Nederlandse paparazzi en tafels vol Negroni cocktails ons al op te wachten en konden we al die mooie jurken van de andere genodigden eens goed van dichtbij bewonderen. Een feestje met nagenoeg alleen maar vrouwen en absoluut eentje voor in de boeken. Ik maakte er een Instagram Reeltje van. Volgend jaar doe ik ook een gooi naar één van de awards 😉 Thank you Harper’s Bazaar for having me.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Je zondagmiddag breng je voortaan door bij The Hoxton, Lloyd Amsterdam. Het hotel zorgt met het gloednieuwe concept Soleil du Jour namelijk voor een compleet programma voor een ontspannen zondag. Of je er nu op uit gaat met kids of met je verkering; het maandelijkse evenement heeft alles in huis voor een brede doelgroep.

Gasten worden allereerst verwelkomd met een glas Moët & Chandon Brut Impérial, waarna zij kunnen genieten van een heerlijk 3-gangen shared dining menu. Het menu wordt samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten en is dus elke editie weer een verrassing. Tijdens het diner kunnen gasten kiezen uit een selectie van passende wijnen of cocktails. Voor wie de ervaring nog exclusiever wil maken, zijn er diverse add-ons beschikbaar, zoals een dozijn oesters of een Bloody Mary-pitcher.

Deze week bij The Hoxton Lloyd Amsterdam

Nu denk je misschien, leuk oesters en alcohol, maar what about the kids? Voor hen is er een speciale Kids Loft ingericht met wisselende educatieve activiteiten. Van kooklessen, waarin kinderen hun eigen culinaire meesterwerkjes maken samen met de chef-kok, tot creatieve danslessen waar ze hun energie kwijt kunnen. Er is zelfs een huiselijk limonade laboratorium waar kinderen (ehh.. cocktail shakers in spe) hun eigen drankjes kunnen mixen.

Vanaf 16:00 gaat de muziek harder en loopt de brunch moeiteloos over in een bruisende feestje De flessen wijn van de lunch maken plaats voor kleurrijke cocktails in het o-zo-fotogenieke Barbue, dat later op de avond verandert in Club Barbue voor de afterparty. Daar wordt de avond tot 22.00u (heel schappelijk) gevuld met live performances, variërend van dans en zang tot DJ-sets. Als daar niets interessants tussen zit..


Tickets voor Soleil Du Jour koop je hier.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Villa Mare in Madrid was afgelopen maandag de bestemming van onze date night. Op uitnodiging van Gin Mare bezochten mijn vriend en ik de Spaanse stad, die vorige week in het teken stond van de awarduitreiking voor de beste bars van de wereld, The World’s 50 Best Bars 2024. Verspreid over de week waren er door de hele stad cocktail events (het voelde een beetje als de Amsterdam Cocktail Week) in aanloop naar de award show van dinsdag. Daar was de Villa Mare er dus één van. Gehouden in een school in het centrum van de stad met prachtige binnentuin.

Hier werden we verrast met de meest bijzondere bites van driesterrenrestaurant (en het viertiende restaurant van de wereld) Quique Dacosta gecombineerd met allerlei cocktailvariaties (de Mare Tonic, de Gimlet, de Negroni, de Highball en de Fortified Apple Why-In) met Gin Mare bereid door Line (de zesde plaats in de top beste bars van de wereld). Het event ademde de mediterrane spirit van de gin en het mag dan al half oktober zijn geweest, we verbleven tot in de late uurtjes onder de olijfbomen. Zo bijzonder, ik maakte er een reel van.

Benieuwd wie er dan nog meer in die top 50 met beste bars van de wereld staan? Geen Nederlandse spots, helaas. Wel is de bar op eerste plek van een Nederlandse eigenaar, Eric van Beek. En verder is de lijst een mooie, diverse line up met fancy adresjes in alle mogelijke uithoeken. Ik zou zeggen: sla ze maar alvast op voor je volgende city trip!

 

The World’s 50 Best Bars 2024

1. Handshake Speakeasy Mexico-Stad
2. Bar Leone Hong Kong
3. Sips Barcelona
4. Tayēr + Elementary Londen
5. Jigger & Pony Singapore
6. Line Athene
7. Tres Monos Buenos Aires
8. Alquímico Cartagena
9. Zest Seoul
10. Paradiso Barcelona
11. Himkok Oslo
12. BKK Social Club Bangkok
13. Connaught Bar Londen
14. Double Chicken Please New York
15. Overstory New York
16. Lady Bee Lima
17. Baba au Rum Athene
18. Coa Hong Kong
19. The Cambridge Public House Parijs
20. Tlecān Mexico-Stad
21. Caretaker’s Cottage Melbourne
22. CoChinChina Buenos Aires
23. Salmon Guru Madrid
24. Martiny’s New York
25. Bar Benfiddich Tokio
26. Maybe Sammy Sydney
27. Superbueno New York
28. Nutmeg & Clove Singapore
29. Satan’s Whiskers Londen
30. Panda & Sons Edinburgh
31. Tan Tan São Paulo
32. Licorería Limantour Mexico-Stad
33. Drink Kong Rome
34. Jewel of the South New Orleans
35. Byrdi Melbourne
36. Locale Firenze Florence
37. Scarfes Bar Londen
38. Moebius Milano Milan
39. Bar Nouveau Parijs
40. Mimi Kakushi Dubai
41. Bar Us Bangkok
42. Virtù Tokio
43. Atlas Singapore
44. La Sala de Laura Bogotá
45. Röda Huset Stockholm
46. Florería Atlántico Buenos Aires
47. Analogue Initiative Singapore
48. El Gallo Altanero Guadalajara
49. Danico Parijs
50. 1930 Milaan

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X


De reguliere sportschool ligt op een steenworp afstand van mijn huis. Toch loop ik met liefde vijf minuten langer om bij de Ladies gym in te checken. Ik wil namelijk graag in alle rust even een work-outje afvinken zonder uit mijn broek gekeken te worden…

In mijn nieuwste Telegraaf column ligt ik toe waarom ik bij de Ladies Only Gym sport. Het maakt heel wat los. Mijn DM stroomde over met reacties. Van fitgirls, die het roerend met me eens waren, tot gym class heroes, die zich op hun vingers getikt voelden. Mijn column werd zelfs het best gelezen artikel van die dag.

Voor iedereen die zich er al te veel over opwindt: het is een column hè. Geschreven met een dikke vette knipoog, dus lezen met een dikke korrel zout.

De volledige column lees je hier.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Een gezichtsbehandeling zonder daarvoor de deur uit te hoeven, ik kan niets beters verzinnen. Doe mij elke week facials, massages en föhnbeurten aan huis. Als ik het budget er voor had, wist ik het wel..

Zo dachten Comme Ça skincare en Moonie by Mila er ook over. Reden voor de twee beautymerken, die eerder al gezamenlijke masterclasses organiseerden, om in te spelen op de behoefte thuis een gezichtsbehandeling te kunnen ondergaan. Met The Ultimate Glow Set kun je je huid aanpakken met een natuurlijke en effectieve anti-aging behandeling in het comfort van je eigen huis.

De set bestaat uit een facial cupping set van Moonie by Mila, bekend om het verbeteren van de bloedsomloop, het verminderen van zwellingen en het vergroten van de huidelasticiteit. En Le Youth Sérum van Comme Ça, een luxe anti-aging serum dat de zichtbaarheid van rimpels vermindert en de huid beschermt tegen vroegtijdige veroudering.

De producten zijn verpakt in een chic vegan tasje en wordt gelanceerd op zondag 3 november, mooi cadeau dus voor de feestdagen!

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

“Ik sta een uur in de pakketrij voor mijn Vinted verkoop van drie euro”

Het zweet staat me op mijn voorhoofd. Ik sta al drie kwartier in de volle zon met een veel te dikke teddy coat op de stoep bij een nieuw pakketpunt in mijn buurt. Ik ben al te laat voor mijn volgende online meeting van 16u, maar ik ben nu zó ver in de rij dat het doodzonde is nog om te draaien. Hoe kwam ik erbij dat mijn kledingkast op Vinted verkopen zo’n goed idee was?

Zomerschoonmaak
Ik weet het weer. Iets met een leuk zakcentje, een betere wereld en de komkommertijd van afgelopen zomer. Op een maandag begin augustus knalde ik in één ochtend mijn halve garderobe en sneakercollectie op Vinted. Inclusief mijn designergympen, parels van pantalons, trotse truien en knappe colberts. Stuk voor stuk verdienden ze beslist een tweede leven bij iemand anders. One woman’s trash…

Droomgarderobe te koop
Daar stond mijn -zij het ietwat gedateerde- droomgarderobe dan te fonkelen op mijn splinternieuwe verkoopaccount. Een fashionable verzameling vol hidden gems. Dit moest me op zijn minst 1000 euro opleveren voor het einde van de zomer, bedacht ik me. Toch weer een maand vaste lasten. Laat die kopers maar komen!

Sandalen in de sale
‘Je hebt een item verkocht op Vinted’, berichtte mijn mailbox 23 augustus. Mijn eerste paar schoenen was na ruim drie weken verkocht. Een paar oranjekleurige sandalen voor het schamele bedrag van drie euro. Ná oeverloos onderhandelen, dat ook nog. Maar die zomer zat er al bijna op en ga maar eens sandalen slijten in het najaar.

Wat een werk
Ik praatte het wel recht voor mezelf, maar nadat ik inpakpapier had gekocht (ik had geen Vomar tas meer liggen) en een euro moest betalen voor het printje van het adreslabel (hoezo geen QR code?) (want extra kosten voor pinbetalingen onder de 1 euro) zwakte mijn enthousiasme toch ietwat af. Deze sandalen zouden me precies €0,41 cent opleveren. Ik had ze nog beter voor de eerlijke vinder aan de straatkant kunnen zetten.

Pakketpunt zonder systeem
Dit alles nog vóórdat ik tussen alle BoLo boys en girls met New Balance retouren en Shein shipments op de stoep in een helse pakketrij belandde. Zo’n pakketpunt zonder systeem, je kent het wel; geen stellingkast, niks alfabetische volgorde. Elk ophaalbriefje opnieuw al die DHL stapels en UPS bergen aan pakketten doorspitten. Ik heb spijt als haren op mijn hoofd, maar alles voor de circulariteit.

Krap zeventig euro in het rood
Na een uur wegfikken is mijn pakketje gescand en zijn mijn sandalen onderweg naar een beter leven – la dolce vita – in Italië. Mijn vergadering kan ik inmiddels wel op mijn buik schrijven, dus verrekend met mijn uurtarief (dat ik niet meer kan factureren) kóst dit geintje me uiteindelijk €70,- – €0,41 = €69,59. Da’s geen uitmuntend verdienmodel. Bovendien, als ik dit te vaak doe, moet ik er straks ook nog Belasting over betalen.

Abundance mindset
Terwijl ik huiswaarts upcycle besluit ik mijn parels voortaan weg te geven. Wat zullen ze het goed doen op de ‘Gratis Spullen Route’ in de Baarsjes en Bos en Lommer. Gratis in mijn garderobe graaien, alles beter dan deze tweedehandstoko blijven runnen, die al vanaf de start op z’n faillissement afstevent. Laat ik tenminste geen kringloopje met me nemen.

Toch benieuwd geworden?
Mijn Vinted account 
– no spon –