Fendi lanceert collectie parfums

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Fendi parfum

Fendi heeft zojuist een complete collectie parfums gelanceerd. Niet zo maar één geur dus maar een volledige Fendi familie bestaande uit zeven verschillende geuren, die de ziel van het modehuis belichamen. Dompel je onder in de familiecultuur van het Romeinse modehuis dat in 1918 werd opgericht. De verhalen van de verschillende geuren vinden hun oorsprong in 1925, toen Adele Casagrande Fendi en haar man Edoardo Fendi een bont- en lederwarenatelier openden in Rome. Het groeide uit tot een succesvol modebedrijf dat van generatie op generatie werd doorgegeven. De passie, de beleving, de exclusiviteit en luxe van dat verhaal is in elke geur op zijn eigen manier gevangen. Maar hoe ruikt zo’n historisch modehuis dan? Ik zou je aanraden het zelf te gaan beleven in de Fendi store aan de P.C. Hooftstraat, maar tot die tijd een korte introductie. Zeven vleugjes Fendi.

Er is de geur Fendi Roma; geïnspireerd door de stad die alle zintuigen prikkelt. Je kunt Rome bezoeken met je ogen, met je hart én je neus. De geur van de stenen en het marmer verandert in de loop van de dag doordat de zon zijn werk doet. De harsachtige geur van parasoldennen, de frisheid van de tuinen, met hun laurier-, rozen- en lantanabomen. De sterke geur van leer uit de werkplaatsen van ambachtslieden. Wie niet naar Rome afreist deze zomer; Fendi stopte dit alles in deze flacon.

Dan is er Prima Terra, geïnspireerd door Zuid- en Oost-Afrika, waar Kim Jones een groot deel van zijn jeugd doorbracht. Prima Terra roept het land en het hoofdstuk uit zijn vroege leven op, voor hem een eeuwige bron van inspiratie. Mandarijn uit Calabrië en Sicilië, rozemarijn uit Tunesië en Marokko vertellen over de frisheid van ongeremde, sterke natuur. Eikenmos brengt warmte en consistentie. De geur is houtachtig, leerachtig en doordrenkt de lucht van aarde die kracht en vrijgevigheid uitstraalt na een storm. Een natuurlijke evocatie van de Afrikaanse savanne en dát gevangen in een luxueuze geur!

Fendi parfum

Perché No is meer dan een geur. Het is een gemoedstoestand en wel die van Silvia Venturini Fendi. ‘Waarom niet’, zoals de mantra van je leven. Een geur met eenvoud als manifest, net zo mineraal als het metselwerk van Rome. Fris en echt tegelijk, het is als een wit laken dat in de zon droogt in de tuin van I Casali del Pino, het huis op het Romeinse platteland waar de familie Fendi in het weekend samenkomt. Een laken om jezelf in te wikkelen, als een jeugdherinnering. Geruststellend, harmonieus. Te midden van deze frisheid: een vleugje kruiden, roze peper uit Brazilië, en een touch of wierook. Transparant, geboren uit de warmte van het leven. Sandelwood en balsamico in the mix. Waarom ook niet?

Delfina Delettrez Fendi kwam met de geur Semper Mio. Over wie ze is en waar ze vandaan komt, over hechting en pure emotie. Tot aan de uitlopers van de Atlas, de Ourika-vallei, net buiten Marrakech. Een emotioneel geurige schat, die van Delfina Delettrez Fendi die haar jeugdherinneringen vertelt aan het land waar ze voelt dat ze thuishoort. Een geur als een tweede huid, met de natuurlijke warmte van het dagelijks leven en de intensiteit van geweldige momenten. Sterk, gedurfd en doelgericht. Fris en sprankelend zoals de Calabrische bergamot; geaard en mystiek zoals zijn cederhout; intens en scherp zoals de oranjebloesem uit Marokko.

Ciao Amore werd ontwikkeld door Leonetta Luciano Fendi. Het is de verklaring die je zou afleggen aan iedereen van wie je houdt. Mijn liefde, mijn vriend… Een geur die een sterke band uitdrukt, met de vurigheid en passie van de jeugd. Ciao Amore is een moment van eeuwigheid, een zomervakantie die het hele jaar door duurt. Voor Leonetta Luciano Fendi is het een evocatie van Ponza (op mijn must visit lijstje!), dit eiland tussen Rome en Napels waar het gezin de zomers doorbrengt, waar vulkanisch gesteente zich in de Middellandse Zee stort, waar de zeebries sensualiteit uitstraalt. Vijgen- en oranjebloesem uit Tunesië vermengen zich in de hitte van de zon, troostend en contrasterend.

De geur Dolce Bacio werd benoemd door Anna Fendi. Een zoete kus. Het soort kus, dat een moeder op de wang van haar dochter zou plaatsen. Zo hardnekkig als de afdruk van lippenstift, zo geurig als liefde. De geur heeft de kracht van bloedbanden en de zoetheid van gevoelens. Uuniek, zoals een roos vernoemd naar Anna Fendi, oker als de Romeinse hemel bij zonsopgang, bloeiend in de gemeenschappelijke rozentuin, de Roseto di Roma (ook een bezoekje waard hoor!). Dolce Bacio is een tuin in de stad, groen en bloemig, houtachtig en aards. De geur heeft de sprankeling van zoete, zonnige abrikoos en de droge, rokerige accenten van Indonesische patchouli. Daartussen: Damasceen uit Turkije krachtig, fluwelig, overvloedig en genereus. Het is de geur van een herinnering die eeuwig blijft bestaan, de essentie van verfijning.

Fendi parfum

Dan is er geur nummer zes: Casa Grande van matriach Adele Casagrande Fendi. Haar meisjesnaam, Casagrande, draagt ​​het lot van haar leven en werk met zich mee. Casa Grande: de geur van oorsprong en prestaties. Die van een leeratelier, een brug tussen Rome en de Bosporus, waar haar man Edoardo vandaan komt. Een dynastieke geur, de basis van succes. Een geur als een materiaal, zo intens als leer en zo warm als bont. Het belichaamt de hele geschiedenis van FENDI, met harmonie en complexiteit, van de uitstraling van kruidige Somalische mirre, de zachtheid en sensualiteit van amber, de romigheid van weelderige kersen en de generositeit van leer. Vanille en tonkaboon brengen kracht en evenwicht en maken de geur extra intiem.

En tot slot: La Baguette van de tweeling Tazio en Dardo Vascellari Delettrez Fendi, de zoontjs van Delfina Delettrez. Een geur zo blond als tarwe, als de zomerzon die opkomt boven Rome, als de onschuld van de kindertijd. Zoet als hun tussendoortje: een sneetje brood met boter en suiker. De geur van een ochtend die zich over de hele dag uitstrekt, van een familiebijeenkomst op een luie zondag. Het heeft de rijkdom van een gesprek en de zachtheid van de stiltes, de warmte van het delen en de sensualiteit van een liefde die op natuurlijke wijze vloeit. Bij Fendi is de Baguette uiteraard een legendarische tas, maar ook een icoon, een symbool, een feest, een open deur naar de toekomst (Silvia Venturini Fendi was zwanger toen ze de tas bedacht, dus de Baguette staat eveneens voor een nieuwe generatie) een band tussen generaties. En vanaf nu is La Baguette dus tevens een geur.

Zo, dat was een overload aan tekst over geuren. Volgende week maar eens echt gaan ruiken en ervaren. De Fendi familie parfums is vanaf 20 juni verkrijgbaar.

Instagram
Volg me op:
Must Read
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

De rekening wordt gesplit, terwijl jij geen druppel hebt gedronken. Je bent uitgenodigd voor een huwelijk in het buitenland, ticket op eigen kosten. Of je wordt opgezadeld met Tikkies voor een cadeau voor de juf, de buurman en een babyshower waar je niet eens wil zijn. Niets zo erg als door anderen op kosten gejaagd worden. Daar kan ik helaas maar al te goed over meepraten.

Ik doe een duit in het zakje..

Ik kan wekelijks een massage boeken van al die kleine k*tuitgaven waarmee ik word opgezadeld. Ik zit namelijk te pas en te onpas in allerlei Tikkie-groepjes, waar ik helemaal niet bij wil horen. Luttele bedragen, maar die tikken wel aan, kan ik je vertellen. Een bloemetje voor de danscoach, die tien jaar op de academie viert. Een cadeaubon voor de buurman omdat hij een nieuwe ramenlapper voor ons complex heeft gevonden. Een kado voor een kinderverjaardag van maar liefst vijftig eutjes. Tuurlijk, het leven moet gevierd, dankbaarheid getoond. Maar dit gáát maar door joh. ’Surprise-avond, Dag van de juf, Vrijwillige ouderbijdrage, Lins babyshower, Fruitmand voor de zieke buuv, Afscheid van de juf, Halloweenversiering, Dag van de Leraar (da’s dus weer de juf), Kerstdiner en zelfs een Sas zit krap bij Kas-verwenmomentje voor één van mijn werkeloze vriendinnen. Halló, en ik dan?!

Mijn nieuwste column gaat over groepsdruk & Tikkieleed. Lees ‘m verder op De Telegraaf.

Op 1 in de top meest gelezen artikelen
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Beter een goede buur
Ik moet het écht hebben van die verre vrienden, want bij mij in het appartementencomplex wonen me toch een paar bijzondere vogels. Ik weet het, je hebt ze niet voor het uitkiezen en iedereen heeft wel eens een akkefietje, maar mijn buren spannen de kroon.

Bonje met de buren
Aan mijn woonsituatie an sich ligt het niet. Ik woon in een keurige buurt in een fijn appartement met op het oog heel degelijke medebewoners. Het lijkt heel vredig hier, maar wat er zich allemaal achter die deuren afspeelt.. Van valse aantijgingen tot extreme overlast; ik heb elke keer weer bonje met mijn buren. Het is een wonder dat er nog geen Rijdende Rechter langs is gesjeesd.

Toontje lager
Ik word steevast op mijn vingers getikt en van van alles beticht. Zo beweert mijn gepensioneerde buurvrouw dat ik haar Corona heb gegeven. Wauw. Wanneer de lift stuk is, wordt er in de groepsapp (in mijn WhatsApp heet ‘ie De Verraders) geïnsinueerd dat het komt doordat ík er met mijn dikke fatbike in zat. Oefen ik een middag mijn kopstem, dan moet het meteen een toontje lager.

Huisregels
Ook al mijn goedbedoelde initiatieven worden in dit blok meteen de kop in gedrukt. Ik mag geen vuilniszakken met lege statiegeldblikjes meer voor de deur aan ‘de straat’ doneren, omdat het “daklozen naar onze portiek” zou lokken. Mijn Free Library vol bestseller boeken en steengoede dvd’s die ik de galerij op heb geschoven, moest per direct worden verwijderd (want: “blokkeert de nooduitgangen”). En het gezellige oudroze waarin ik mijn voordeur heb laten schilderen “sluit niet aan bij hoe de architect het gebouw voor ogen had”. Zó gek!

Mijn nieuwste column voor de Telegraaf is uit. Lees ‘m hier helemaal. 

De vorige column over de Ladies Gym ook al gelezen? 

In de top 5 best gelezen artikelen

Meest gelezen Opinie artikel
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Voor wie het label niet kent, is het enkel een lastig uit te spreken merknaam. Voor modeliefhebbers is Baum und Pferdgarten een begrip, een merk met eigentijdse, uitgesproken collecties met een relaxte uitstraling. En dat al 25 jaar, want het in 1999 in Kopenhagen opgerichte label viert dit jaar haar jubileum. Een mooi moment om even bij stil te staan en om alvast een voorproefje te geven op de voorjaarscollectie van 2025. Geïnspireerd door de levendige en dynamische feesten van de jaren ’90, belichaamt die collectie de geest van feest, vrijheid en plezier.

“Als je terugdenkt aan die tijd, ging het allemaal om intieme bijeenkomsten in privé-appartementen die plotseling zouden veranderen in geïmproviseerde feesten, met de schaakbordkeukenvloer als dansvloer. Met dat in gedachten hebben we een collectie gecreëerd die zich richt op items die perfect zijn voor spontane feesten en feestelijke gelegenheden”, aldus de creative directors Rikke Baumgarten en Helle Hestehave.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Dinsdagavond hees ik mezelf in een offwhite glitterjurk en stapte ik op mijn gouden hakjes naar de uitreiking van Harper’s Bazaar’s Women of the Year Awards. De ceremonie werd dit keer gehouden in de Kleine Komedie, het oudste theater van Amsterdam (gebouwd in 1786). De zaal zat tjokvol goed geklede (de dresscode was Black Tie) succesvolle, ondernemende dames, waarvan er zes met een award naar huis gingen. De grote winnaar van dit jaar: Gerda Lenten Havertong, zangeres, presentatrice, verhalenverteller en oprichter van Stichting Wiesje voor dementerende ouderen (en natuurlijk kennen we haar allemaal van Sesamstraat). Zij nam, samen met haar dochter en kleindochter de Harper’s Bazaar Lancaster Monaco Woman of the Year award in ontvangst en siert de cover van de nieuwste Harper’s Bazaar editie (vanaf 19 november in de winkel). Gerda ontving een staande ovatie vanuit de zaal.

Thema: humaniteit
Ieder jaar brengt Harper’s Bazaar met de Women of the Year Awards een hommage aan vrouwen die andere vrouwen inspireren groots te dromen. Niet alleen in Nederland, ook in landen als het Verenigd Koninkrijk en Spanje is dit initiatief een jaarlijks terugkerend hoogtepunt. Leidend bij de selectie van Women of the Year is een wisselend, actueel thema. Dit jaar was dat ‘humaniteit’. Bepalend voor de keuze van de winnaars was de manier waarop deze vrouwen hun dromen gestalte gaven: hoe zij, ieder op hun eigen manier, uitblonken in medemenselijkheid.

De winnaars
Van de dertien genomineerde dames vielen er zes in de prijzen. De over vijf winnaars op een rij:

  • De Rising Star Award, bedoeld voor een veelbelovende vrouw die haar eigen weg kiest en anderen stimuleert om datzelfde te doen, ging naar transvrouw Alejandra Ortiz.
  • De Oeuvre Award, bedoeld voor een vrouw met veerkracht en een behoorlijke staat van dienst, ging naar Herna Verhagen, de binnenkort vertrekkende CEO van PostNL.
  • De Dyson Pioneer Award, bedoeld voor een vrouw die bereid is horizons te verbreden en nieuwe wegen in te slaan, ging naar universitair hoofddocent en klassiek pianist Cynthia Liem.
  • De Award International, bedoeld voor een rolmodel buiten onze landsgrenzen, ging naar NOS-correspondent Nasrah Habiballah.
  • De Publieksprijs, toegekend door de lezers van Harper’s Bazaar, ging naar Annemieke Koster, oprichter van Enschede Textielstad, een industriële weverij die met natuurlijke en lokale garens stoffen maakt voor de mode-en interieurindustrie.

Afterparty
Na de feestelijke uitreiking was het tijd voor de afterparty aan de overkant van de straat bij Hotel L’Europe. Daar stonden de Nederlandse paparazzi en tafels vol Negroni cocktails ons al op te wachten en konden we al die mooie jurken van de andere genodigden eens goed van dichtbij bewonderen. Een feestje met nagenoeg alleen maar vrouwen en absoluut eentje voor in de boeken. Ik maakte er een Instagram Reeltje van. Volgend jaar doe ik ook een gooi naar één van de awards 😉 Thank you Harper’s Bazaar for having me.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Je zondagmiddag breng je voortaan door bij The Hoxton, Lloyd Amsterdam. Het hotel zorgt met het gloednieuwe concept Soleil du Jour namelijk voor een compleet programma voor een ontspannen zondag. Of je er nu op uit gaat met kids of met je verkering; het maandelijkse evenement heeft alles in huis voor een brede doelgroep.

Gasten worden allereerst verwelkomd met een glas Moët & Chandon Brut Impérial, waarna zij kunnen genieten van een heerlijk 3-gangen shared dining menu. Het menu wordt samengesteld met seizoensgebonden ingrediënten en is dus elke editie weer een verrassing. Tijdens het diner kunnen gasten kiezen uit een selectie van passende wijnen of cocktails. Voor wie de ervaring nog exclusiever wil maken, zijn er diverse add-ons beschikbaar, zoals een dozijn oesters of een Bloody Mary-pitcher.

Deze week bij The Hoxton Lloyd Amsterdam

Nu denk je misschien, leuk oesters en alcohol, maar what about the kids? Voor hen is er een speciale Kids Loft ingericht met wisselende educatieve activiteiten. Van kooklessen, waarin kinderen hun eigen culinaire meesterwerkjes maken samen met de chef-kok, tot creatieve danslessen waar ze hun energie kwijt kunnen. Er is zelfs een huiselijk limonade laboratorium waar kinderen (ehh.. cocktail shakers in spe) hun eigen drankjes kunnen mixen.

Vanaf 16:00 gaat de muziek harder en loopt de brunch moeiteloos over in een bruisende feestje De flessen wijn van de lunch maken plaats voor kleurrijke cocktails in het o-zo-fotogenieke Barbue, dat later op de avond verandert in Club Barbue voor de afterparty. Daar wordt de avond tot 22.00u (heel schappelijk) gevuld met live performances, variërend van dans en zang tot DJ-sets. Als daar niets interessants tussen zit..


Tickets voor Soleil Du Jour koop je hier.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Villa Mare in Madrid was afgelopen maandag de bestemming van onze date night. Op uitnodiging van Gin Mare bezochten mijn vriend en ik de Spaanse stad, die vorige week in het teken stond van de awarduitreiking voor de beste bars van de wereld, The World’s 50 Best Bars 2024. Verspreid over de week waren er door de hele stad cocktail events (het voelde een beetje als de Amsterdam Cocktail Week) in aanloop naar de award show van dinsdag. Daar was de Villa Mare er dus één van. Gehouden in een school in het centrum van de stad met prachtige binnentuin.

Hier werden we verrast met de meest bijzondere bites van driesterrenrestaurant (en het viertiende restaurant van de wereld) Quique Dacosta gecombineerd met allerlei cocktailvariaties (de Mare Tonic, de Gimlet, de Negroni, de Highball en de Fortified Apple Why-In) met Gin Mare bereid door Line (de zesde plaats in de top beste bars van de wereld). Het event ademde de mediterrane spirit van de gin en het mag dan al half oktober zijn geweest, we verbleven tot in de late uurtjes onder de olijfbomen. Zo bijzonder, ik maakte er een reel van.

Benieuwd wie er dan nog meer in die top 50 met beste bars van de wereld staan? Geen Nederlandse spots, helaas. Wel is de bar op eerste plek van een Nederlandse eigenaar, Eric van Beek. En verder is de lijst een mooie, diverse line up met fancy adresjes in alle mogelijke uithoeken. Ik zou zeggen: sla ze maar alvast op voor je volgende city trip!

 

The World’s 50 Best Bars 2024

1. Handshake Speakeasy Mexico-Stad
2. Bar Leone Hong Kong
3. Sips Barcelona
4. Tayēr + Elementary Londen
5. Jigger & Pony Singapore
6. Line Athene
7. Tres Monos Buenos Aires
8. Alquímico Cartagena
9. Zest Seoul
10. Paradiso Barcelona
11. Himkok Oslo
12. BKK Social Club Bangkok
13. Connaught Bar Londen
14. Double Chicken Please New York
15. Overstory New York
16. Lady Bee Lima
17. Baba au Rum Athene
18. Coa Hong Kong
19. The Cambridge Public House Parijs
20. Tlecān Mexico-Stad
21. Caretaker’s Cottage Melbourne
22. CoChinChina Buenos Aires
23. Salmon Guru Madrid
24. Martiny’s New York
25. Bar Benfiddich Tokio
26. Maybe Sammy Sydney
27. Superbueno New York
28. Nutmeg & Clove Singapore
29. Satan’s Whiskers Londen
30. Panda & Sons Edinburgh
31. Tan Tan São Paulo
32. Licorería Limantour Mexico-Stad
33. Drink Kong Rome
34. Jewel of the South New Orleans
35. Byrdi Melbourne
36. Locale Firenze Florence
37. Scarfes Bar Londen
38. Moebius Milano Milan
39. Bar Nouveau Parijs
40. Mimi Kakushi Dubai
41. Bar Us Bangkok
42. Virtù Tokio
43. Atlas Singapore
44. La Sala de Laura Bogotá
45. Röda Huset Stockholm
46. Florería Atlántico Buenos Aires
47. Analogue Initiative Singapore
48. El Gallo Altanero Guadalajara
49. Danico Parijs
50. 1930 Milaan