TESSTED: Profhilo® Skin Treatment

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Sinds de dag dat ik als fashion/beauty journalist aan het werk ging, kom ik bij Soap Treament. Ik denk dat het zo’n vijftien jaar is nu. In eerste instantie kwam ik er alleen voor mijn nagels en wenkbrauwen (dezelfde brow specialist van toen doet nu nog steeds mijn wenkies), maar later ook wel eens voor de uitgebreidere facials. Bovendien tipt de bovenverdieping van de van Baerlestraat, waar ik altijd kom, Doctors at Soap, me tegenwoordig wanneer ze nieuwe behandelingen hebben.

Zo presenteerde mede Soap eigenaar en tevens arts David Mosmuller mij en een klein groepje Nederlandse beautypers onlangs tijdens een persontbijt het vernieuwde DaS-menu met subtiele, weinig invasieve treatments als de Microbotox, de Moisturizing Lip Filler, de Skinbooster, Scupltra en Profhilo. Laatstgenoemde had mijn vaste arts bij Doctors at Soap, Ninette van Es, me al vaker geadviseerd, dus toen ik een nieuwe behandeling van het menu mocht kiezen om te Tes(s)ten wist ik direct wat ik wilde.

En zo nam ik afgelopen zomer bij Ninette in de stoel plaats voor mijn eerste Profhilo treatment. Een behandeling die ervoor zorgt dat je huid er jonger en frisser gaat uitzien door huidverjonging te stimuleren.

Hoe werkt Profhilo?
Hoe dat werkt? Ninette ligt het toe: “Een Profhilo® behandeling is een natuurlijke anti–aging behandeling met hyaluronzuur, die de aanmaak van collageen en elastine stimuleert. Ze noemen dit bioremodeling. De huid wordt steviger, elastischer en meer gehydrateerd. Profhilo werkt in op verschillende huidlagen. Ook de vetcellen onder de huid worden gestimuleerd. De huidstructuur verbetert en na de behandeling zien veel klanten een mooie glow. Het mooie is dat Profhilo huidveroudering kan tegen gaan zonder volume te geven aan je gezicht.” Ik lees verder dat de behandeling de huid herstelt en werkt tegen huidverslapping. Dat willen we! Mijn huid is dun en slap, soms lijkt het haast of ik mijn wangen voel hangen. Op foto’s zie ik veel lijntjes langs mijn mond, een gebied van het gezicht dat met Profhilo juist wordt behandeld. Ninette beaamt dit en geeft aan dat mijn huid vrij droog is en er sprake is van ‘huidslapte’. Tijd voor actie!

Mijn Profhilo ervaring
Er wordt dus hyaluronzuur (normaal breng ik dit met serums en crèmes juist van buitenaf aan) ingespoten dat vervolgens onder je huid zijn werk gaat doen. Geen statische filler, geen grove ingrepen, maar simpelweg het plaatsen van het meest werkzame goedje op precies de juiste plek. Je kunt je gezicht, je hals, je decolleté, je armen en handen met Profhilo laten behandelen, maar ik kies alleen voor mijn gezicht (wangen). Ninette zet een stuk of 8 à 10 stippen verspreid over mijn gezicht van mijn kaak en kin tot mijn wang. Daarna krijg ik een grijs stressballetje in mijn hand (om de pijn weg te knijpen) en werkt ze vlot alle punten af en brengt met een naald de hyaluronzuur in. Even een paar venijnige prikken, maar gelukkig is het zo voorbij. Er ontstaat wel meteen een blauwe plek bij mijn kaakbot, maar met wat tegendruk wordt die hopelijk niet zo groot. De rest van de plekken waar is geprikt, lijken even op muggenbulten, die na een paar uur volledig weg zijn. Ik voel onderhuids wat verdikte plekjes zitten: de hyaluronzuur die vanaf dat moment zijn werk gaat doen.

Treatment twee
Kleine sidenote voor de Profhilo behandeling: je gaat vaak pas het resultaat zien wanneer je ook een tweede behandeling hebt gehad, na 4 tot 8 weken. Bovendien is het een behandeling die je eigenlijk elk half jaar zou moeten herhalen. Als gestabiliseerd product blijft Profhilo namelijk ongeveer 28 dagen in de huid zitten. Gedurende deze tijd vindt de stimulatie van 4 verschillende soorten collageen en elastine plaats. De stimulatie resulteert in een aanzienlijke verbetering van het weefsel. Na een maand of twee ben ik in september opnieuw bij Ninette in de behandelkamer. Mijn huid oogt al steviger (sinds de eerste Profhilo treatment) merkt ze op. Maar deze tweede behandeling gaat echt het verschil maken. Daar komen de pijnlijke prikjes weer..

Het resultaat
Zo’n twee weken na de tweede behandeling maak ik de balans op. Eén ding dat me direct opvalt: de marionettenlijnen langs mijn mond lijken vervaagd en op lachende foto’s zie ik eindelijk niet meer een oneindig spoor aan fijne lijntjes. In plaats daarvan zie ik gewoon een paar dikkere lachlijnen/vouwen, wat veel rustiger en steviger oogt. Ik wil nooit meer terug!

No Trace Face
Om goed te zien wat Profhilo bij mij kan doen, heb ik puur en alleen de Profhilo behandeling getest. Maar in principe kun je treatments ook tegelijkertijd hun werking laten doen. Ninette: “Voor de rimpeltjes in het gezicht adviseer ik babybotox in de toekomst. Niet te veel, maar net genoeg om de scherpe randjes er af te halen. Zodat niemand ziet dat je behandeld bent maar je wel de frissere versie van jezelf ziet. Naast Profhilo is het bij Tess ook mooi om een skinbooster in te zetten, die eveneens vooral op de hydratatie van de huid werkt en ook in staat is fijne lijntjes in de huid te verminderen. Alle drie zouden bij Tess naast elkaar gebruikt kunnen worden.” Een op maat samengestelde mix aan subtiele beauty tweaks voor het beste, gepersonaliseerde resultaat. Niet ineens een andere look, maar de beste versie van jezelf. Dat is het NO TRACE FACE® principe van waaruit ze bij Doctors at Soap werken, zodat je niet bang hoeft te zijn dat je uit de bocht vliegt met die behandelingen.

Instagram
Volg me op:
Must Read
Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Naast haar iconische rooftop pool, het Mr Porter restaurant en ideale ligging in het hart van de stad voegt het W hotel (ik woonde in 2015 nog de openings party bij. Time flies!) deze maand nog wat extra perks aan haar lijstje UPS’s toe. Het luxe hotel laat tijdens ADE namelijk zien dat behalve overnachten in stijl ook muziek, design en cultuur belangrijke pijlers zijn.

Van 16 tot en met 20 oktober host het hotel het ‘House of 10’ event. Met het luxe decor van het W als achtergrond kunnen bezoekers vijf dagen lang genieten van een exclusief programma met onder meer exclusieve brunches, artistieke activaties en een indrukwekkende line-up van internationale dj’s, waaronder Chloe Caillet, TSHA, LP Giobbi en Jan Blomqvist.

Mykonos, Ibiza, Amsterdam
House of 10 is een concept van Belvedere. Na succesvolle edities in Bodrum, in Mykonos en op Ibiza, markeert het debuut in Amsterdam een nieuw hoogtepunt. Het goede nieuws: er zullen premium Belvedere 10-cocktails worden geschonken. W x Belvedere; waar high end spelers samenkomen.

Wist je dat de W staat voor “Whatever/Whenever”? De hotelketen telt inmiddels al 60 hotels wereldwijd.

 

 

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Wie dacht dat ADE een week was voor party peeps only heeft het mis. Want wist je dat ADE gewoon zijn eigen Golf Tournament kent? Ik ook niet, maar it sure sounds like fun!

Dit jaar wordt al de derde editie van het golftoernooi gehouden. Leuke extra van dit jaar is bovendien de introductie van NightGolf. Ja, je leest het goed. Je kunt straks gewoon een hole-in-one slaan wanneer de zon al lang onder is. De golfbaan, The International, zal speciaal hiervoor op vrijdag 18 oktober spectaculair verlicht worden. Daarnaast zullen DJ’s zorgen voor een swingende festivalsfeer. Kortom: het ultieme out of the box event voor professionals uit de muziek- en dance industrie om samen te komen, te netwerken en een lichtgevend balletje te slaan. Competitie & entertainment in the mix. Waar kan ik me inschrijven?

Prijzen en sponsoractivaties
Naast de competitie om de felbegeerde trofee, kunnen deelnemers zich verheugen op een scala aan prijzen en sponsoractivaties. Net als in voorgaande jaren kunnen spelers prijzen winnen met The Longest Drive – mede mogelijk gemaakt door Porsche Centrum Amsterdam, ‘closest-to-the-bottle’ verzorgd door Pernod-Ricard, beat-the-pro door Bisque, the neary met Adidas en Samsung zal de content coverage verzorgen middels vele schermen inclusief live stats door WAMP Golf.

Only Friends: Sport voor iedereen
ADE Golf steunt ook dit jaar de non-profitorganisatie Only Friends, die sportactiviteiten organiseert voor jongeren en kinderen met een beperking. Deelnemers kunnen tijdens het toernooi bijdragen aan dit mooie doel en daarmee het inclusieve karakter van sport versterken.

Aanmelden?
Deelnemers kunnen rekenen op all-inclusive flight voor 4 personen, waarbij eten, drinken en green fees zijn inbegrepen. Tickets zijn te verkrijgen via ade-golf.com
Meer info & insights vind je bovendien op het ADE Golf Instagram-kanaal.

Bevalt dat golfen in een nieuwe dimensie, dan staat er volgend jaar een volledig nachttoernooi op de agenda.

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Miuccia did it again! Prada wist deze Milaan Fashion Week weer hoge ogen te gooien met de ready to wear collectie van 2025. En hoe! Hoge ogen verstopt achter ‘wraparound sunnies’. Want dat wordt Prada’s nieuwste hit item: een grote zonnebril die overgaat in een shawl, waardoor je ‘m als het ware om je hoofd kunt knopen. Ogen beschermd, hoofd bedekt, i-de-aal!

Er zaten nog wel meer in het oog springende items in de collectie van Miuccia Prada en Raf Simons hoor. Visor hats (strohoeden met kijkgaten), puntige pumps, kleurrijke ribleggings en rokken vol gaten. Nog een jaartje en alle high street winkels hebben er hun betaalbare eigen versies van vervaardigd. Tot het zo ver is, kunnen we alvast één ding van Prada’s 2025 collectie overnemen. Namelijk dat geweldige kleurenpalet. Hoe heerlijk kleurt pastelgeel met knalroze en lichtroze met legergoen? Oh en doe mij zo’n camelkleurige barn jacket met roze kraag.

 

Afbeeldingen: Prada

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Zin in een avondje fine dining zonder al te veel poespas? Boek een etentje in het pop-up restaurant van sterrenchef Arturo Dalhuisen geopend in Gossler & Florin. De pop-up was, zoals het een pop-up betaamt, eigenlijk tijdelijk en alleen bedoeld voor de maand september. Wegens succes blijft Arturo echter nog wat langer in de open keuken. Tot en met december zal de chef zijn scepter zwaaien in het knusse restaurant in de Jordaan.

Ik streek er onlangs al even neer om het speciale menu te proeven. Drie bites vooraf gevolgd door een vijfgangenmenu inclusief wine pairing. Van King Krab en Coquille naar Heilbot en Perzik. Er stond officieel ook Duif tussen, maar die verruilden mijn vriendin en ik voor bietenravioli.

Vanuit de zaak kon je Arturo achter de bar aan het werk zien met de gerechtjes. Ook kwam hij zelf af en toe een bordje toelichten. Gastdame Isabeau praatte ons tussendoor bij over de pop-up (gevestigd in het oude Daalder), de wijnen en het leven. High glass tafelen, maar dan knus en gezellig (i.p.v. koud en kak) in de blauwe banken van Gossler & Florin.

Benieuwd? Boek zelf een tafeltje voor de pop-up weer opdoekt. En ohja, ik maakte een reeltje van onze avond: Fine dining bij Arturo’s pop-up bij Gossler & Florin.

brasseriegf.com

 

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

.. bestaat 20 jaar! Greetz viert momenteel zijn 20-jarig jubileum en doet dat met de lancering van een speciale kaartencollectie met unieke paper art designs. In de serie kaarten staan unieke paper art designs centraal, gemaakt door artist Noa Verhofstad (Check zijn site. Zijn werk is echt te gek. Zo maakte hij eerder een kleurrijke set voor Hermès van papier en leerrestanten. Maar ook Stella McCartney artwork voor de adidas store in Amsterdam).

Er is zelfs een online campganevideo van de kaartenset voor Greetz. Van persoonlijke video’s in een kaart tot het gebruik van stickers, alles wordt tot leven gebracht door het gebruik van papieren kunstwerken. De kaartjes zijn, als je het mij vraagt, dan ook little pieces of art, die je na een maandje op de schoortsteenmantel eigenlijk nog niet wilt weggooien.

Wist je dat de helft van de klanten hun kaartje via Greetz al personaliseert met eigen foto’s, stickers en zelfs videoboodschappen? Bloemen, chocolade en ballonnen in the mix om het extra feestelijk te maken. Het onlangs gepresenteerde “Cards of the Future”-onderzoek laat bovendien zien dat jongere generaties nog steeds veel waarde hechten aan gepersonaliseerde, fysieke kaarten. Met AI-teksthulp wordt dat vanaf nu alleen nog maar eenvoudiger. Wie stuur jij binnenkort een tiny piece of art?

 

Delen:
Facebook
LinkedIn
Pinterest
X

Jaarlijks worden duizenden kinderen in Nederland geconfronteerd met ernstige ziekten die niet alleen hun fysieke, maar ook hun mentale welzijn zwaar op de proef stellen. Mentale gezondheid onder jongeren is momenteel de grootste uitdaging in de gezondheidszorg. Toch krijgt slechts 20% van de jongeren de juiste zorg. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van alle psychische stoornissen voor het 25e levensjaar ontstaat en dat een groot deel van deze problematiek tot ver in de volwassenheid aanhoudt. De consequenties van onbehandelde stoornissen zijn ernstiger naarmate deze eerder in het leven ontstaan en er te laat hulp wordt gezocht, omdat dit cruciale stappen in de ontwikkeling verstoort.

Stichting Steun Emma Kinderziekenhuis zet zich in om het Emma Kinderziekenhuis van Amsterdam UMC te ondersteunen en lanceerde deze week een indrukwekkende campagne onder de naam ‘Samen beter worden’. De aangrijpende campagne wil het belang van goede mentale zorg voor ernstig zieke kinderen en jongeren benadrukken. In de campagnevideo delen 16 patiënten een persoonlijke brief waarin ze hun dank uitspreken aan degene die hen dierbaar is geweest tijdens hun ziekte zoals de verpleging, artsen, familie of vrienden. Dit geeft aan hoe bepalend en impactvol goede (mentale) zorg is voor de toekomst van het hele gezin. De boodschap is duidelijk: goed is niet genoeg als het beter kan.